Όλα τα μωράκια είναι μια μικρή ιδιοφυΐα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Ένας βρεφικός εγκέφαλος έχει την ικανότητα για πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύουμε. Συνήθως επειδή εστιάζουμε στο πόσο χαριτωμένα είναι τα νεογέννητα μερικές φορές προσπερνάμε σημάδια που μας δείχνουν την ευφυΐα τους. Όμως, αυτός ο καινούργιος εγκέφαλος δουλεύει ακούραστα σε όλη τη διάρκεια της μέρας, ώστε να καταφέρει να αντιληφθεί το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Η ανάπτυξη του είναι ραγδαία
Μέσα στον πρώτο χρόνο, κιόλας, ζωής του, ο εγκέφαλός του μωρού διπλασιάζεται σε μέγεθος. Και στο διάστημα των 3 πρώτων χρόνων φτάνει στο 80% του μεγέθους ενός ενήλικου εγκεφάλου! Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν σταματά ούτε μια στιγμή την ανάπτυξή του.

Μαθαίνει από νωρίς
Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, το μωρό μπορεί αντιληφθεί τους εξωτερικούς ήχους και να τους καταγράφει. Γι’ αυτό τον λόγο και από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί θα αναγνωρίσει κατευθείαν την φωνή σας  και ηρεμεί καθώς σας ακούει.

Μαθαίνει γρήγορα
Ένα φανταστικό γεγονός είναι ότι εάν ένα βρέφος εκτεθεί από τους πρώτους μήνες της ζωής του σε διάφορες γλώσσες δημιουργεί αντίστοιχα και τα «μονοπάτια» που θα χρειαστεί για αυτές, με αποτέλεσμα να του είναι πιο εύκολο στην υπόλοιπη ζωή του να τις μάθει.

Σας αντιλαμβάνεται
Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι του λέτε και να μην μπορεί να σας απαντήσει αλλά καταλαβαίνει ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και το ευχαριστεί το γεγονός αυτό. Έτσι και αυτό προσπαθεί να σας μιμηθεί,  να κάνει τις ίδιες κινήσεις και τους ήχους που του απευθύνετε.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα
28/09/2024

Στο μικρό πωλητήριο του Μουσείου Συναισθημάτων μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα βιβλία, χειροποίητες κατασκευές και είδη του μουσείου με θέμα τα συναισθή

Αθήνα
28/09/2024

Με τον Σεπτέμβριο να σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, το "Ηλιοτρόπιο" καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να ανα...

Νίκαια
28/09/2024

Το νέο μας μάθημα, "Σχέδιο-Ζωγραφική", προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δύναμη της δημιουργικότητάς τους μέσα από τη ζ...

Νίκαια
28/09/2024

Το θεατρικό εργαστήρι αυτό έγινε πράξη την προηγούμενη σεζόν με μεγάλη επιτυχία και σας προσκαλεί να το ακολουθήσετε!

Πειραιάς

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι