Ο ρόλος της τηλεόρασης στην ζωή του παιδιού μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Η ύπαρξη της τηλεόρασης πλέον, είναι δεδομένη μέσα σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια. Έτσι, δεν είναι περίεργο ότι η τηλεόραση πια αποτελεί και ένα συχνό τρόπο ενασχόλησης για τα παιδιά μας καθώς από την ημέρα που γεννιούνται έρχονται σε επαφή με την συγκεκριμένη συσκευή. Όμως, όπως τα πάντα στην ζωή ενός ανθρώπου χρειάζονται μέτρο και σύνεση στο τρόπο χρήσης τους, έτσι και με την χρήση της τηλεόρασης θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η εκτενής χρήση της τηλεόρασης στον άνθρωπο και πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα παιδί, μπορεί να επηρεάσει σε πολλά επίπεδα την ζωή του. Θα μπορούσε να του προκαλέσει προβλήματα παχυσαρκίας, διαταραχή ύπνου, κακή απόδοση στα μαθήματα του και γενικότερα σε όλο τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται απόλυτοι και αντίθετοι ως προς την χρήση της τηλεόραση από το παιδί σας, αλλά να καταφέρετε με ορισμένες τακτικές να μειώσετε την χρήση της και να τη χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μπορείτε για την παρακολούθηση ποιοτικών προγραμμάτων.

Ένας καλός τρόπος για να μην παρακολουθεί το παιδί σας όλη την ώρα τηλεόραση είναι απλά να κλείνετε την οθόνη όταν πλέον δεν υπάρχει κάτι να παρακολουθήσετε ή επειδή πρέπει να ασχοληθείτε με άλλες δουλειές. Με το να αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση ακόμα και όταν δεν βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο είναι μια συνήθεια που αφήνει ελεύθερο το πεδίο για ένα παιδί ώστε να "κολλήσει" μπροστά από την οθόνη και να παρατήσει οποιαδήποτε άλλη ασχολία θα μπορούσε να έχει.

Επίσης, αποφύγετε την ύπαρξη της τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο. Η συνήθεια του να αποκοιμιέται ένα παιδί με ανοιχτή τηλεόραση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του ύπνου του. Στην πραγματικότητα ο οργανισμό του παιδιού δεν ξεκουράζεται σωστά με αποτέλεσμα να νυστάζει περισσότερο και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μέσα στην ημέρα.

Γενικότερα, η χρήση της τηλεόρασης είναι μια βολική λύση ως προς τους γονείς όταν δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Όμως, όταν δεν διαθέτετε τον χρόνο που χρειάζεται για να παίξετε με το παιδί σας, μπορείτε να του προτείνεται άλλες εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα του είναι όντως ωφέλιμες. Παρακολουθήστε σε τι έχει κλίση το παιδάκι σας και προτρέψτε το στον ελεύθερο του χρόνο να ασχοληθεί με αυτό. Με αυτό τον τρόπο και θα κάνει κάτι που πραγματικά του αρέσει και του προσφέρει διάφορα οφέλη, αλλά επίσης, θα καταφέρει να εκτονώσει την ενέργεια του με πιο εποικοδομητικό τρόπο με αποτέλεσμα να μην έχει ξεσπάσματα ως προς την συμπεριφορά του.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
05/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
05/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
05/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
05/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι