ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Σίγουρα η στιγμή που γίνεται μια γυναίκα μητέρα είναι από τις πιο σημαντικές της ζωής της. Μέσα σε μια στιγμή ο κόσμος όλος αλλάζει και η ευτυχία και η συγκίνηση είναι απερίγραπτη καθώς δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο γεγονός για να συγκριθεί. Παρ’ όλα αυτά, όμως, τα όμορφα συναισθήματα που βιώνει η κάθε γυναίκα με την γέννηση του μωρού της ταυτόχρονα μερικές φορές μπορεί να την καταβάλει και το άγχος καθώς πλέον πρέπει να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο το όμορφο πλασματάκι που βρίσκεται στην αγκαλιά της. Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια έξυπνα "βηματάκια" ώστε να την διευκολύνουν στην καθημερινότητα με το μωρό της και να το απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Για αρχή κάθε νέα μαμά όπως αναφέραμε θα πρέπει να αναγνωρίζει ότι όλες οι γυναίκες δεν γεννηθήκαν μαμάδες αλλά έγιναν στην πορεία. Αυτό σημαίνει ότι είναι λογικό να μην γνωρίζετε κάποια πράγματα για την διαχείριση ενός μωρού τις πρώτες μέρες. Γι’ αυτό τον λόγο, μην ντρέπεστε και ρωτήστε στο μαιευτήριο την μαία σας ή τον παιδίατρο για κάθε απορία που μπορεί να έχετε για την φροντίδα του μωρού σας. Ζητήστε τους να σας καθοδηγήσουν και να σας ενημερώσουν βήμα προς βήμα για την καθημερινή φροντίδα του και το τι πρέπει να κάνετε.

Επιπλέον, εκτός από την επαγγελματική βοήθεια που θα λάβετε για το παιδάκι σας θα χρειαστεί να λάβετε και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να σας προσφερθεί από τον περίγυρο σας τον πρώτο καιρό. Καθώς, μαζί με τις ανάγκες του μωρού θα τρέχουν και οι κλασσικές ανάγκες ενός σπιτιού καλό είναι να δέχεστε την όποια βοήθεια από τα δικά σας άτομα ή ακόμα και να την ζητάτε. Εκτός από την προσοχή και την ξεκούραση που χρειάζεται το μωράκι σας, το ίδιο θα χρειάζεστε και εσείς. Αφήστε, λοιπόν, τους αγαπημένους σας να σας βοηθήσουν έτσι ώστε να προλαβαίνετε να ξεκουράζεστε και να  αποφύγετε την σωματική εξάντληση και την ψυχολογική από την νέα κατάσταση των πραγμάτων που θα βρίσκεστε.

Επίσης, κάτι που θα φανεί πολύ σοφό και βοηθητικό είναι να έχετε οργανώσει όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε με την άφιξη του μωρού σας. Πριν γεννηθεί το μωρό σας μπείτε στη διαδικασία και εκτός από το παιδικό δωμάτιο ετοιμάστε και όλους τους υπόλοιπους χώρους που θα χρησιμοποιείτε με το μωρό σας. Τοποθετήστε στο μπάνιο τα πράγματα που θα χρειάζεστε για να το πλένετε και να το καθαρίζετε και δημιουργήστε ένα χώρο στην κουζίνα που θα έχετε τοποθετήσει οτιδήποτε χρειάζεστε για τη φροντίδα του μωρού σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το γεγονός του να βρεθείτε σε μια κατάσταση απελπισίας καθώς δεν θα το βρίσκεται ή δεν θα έχετε κάτι που θα χρειαστείτε για το μικρό σας.

Η αλλαγή που φέρνει η άφιξη ενός μωρού στη ζωή μας μπορεί να φαίνεται δύσκολη αλλά συνάμα είναι και μοναδική καθώς θα σας δοθεί η ευκαιρία να νιώσετε την πραγματική μαγεία της ζωής. Μπορεί κάποιες στιγμές να αισθανθείτε ότι έχετε κουραστεί πάρα πολύ, ότι δεν αντέχετε άλλο και ότι όλα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητάς σας και να σας πιάσει απόγνωση αλλά εκείνη την στιγμή θα πρέπει να θυμηθείτε ότι είστε ένας μάρτυρας ενός πραγματικού θαύματος που μεγαλώνει στα χέρια σας και η αγάπη που σας δίνει και νιώθετε είναι το πιο αγνό και καθαρό συναίσθημα που θα νιώσετε ποτέ.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/07/2024

Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσιάζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη χρήση της μουσικής για την ανάπτυξη των βρεφών.

Μεταμόρφωση
01/07/2024

Τέσσερα πρωτότυπα ψυχαγωγικά εργαστήρια, για όλες τις ηλικίες, προσφέρουν διασκέδαση και γνώση, οξύνουν τις νοητικές & πνευματικές ικανότητες.

Αθήνα

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα
01/07/2024

Ένα τμήμα που φιλοξενεί μωράκια από 3 μηνών έως 1 έτους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ανάπτυξης και επικοινωνίας.

Νίκαια
01/07/2024

Νέο Τμήμα Play Mobility: Η Απόλυτη Εμπειρία για Παιδιά και Γονείς!

Νίκαια

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι