Green toys: Όταν το παιχνίδι συναντά την ανακύκλωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Διασκέδαση, Διασκέδαση

Περιγραφή

Η ανακύκλωση έχει μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, εντάσσουμε σταδιακά στην καθημερινότητα μας νέες συνήθειες. Αρκετοί γονείς αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υιοθετήσουν την ανακύκλωση και να την ακολουθήσουν και τα παιδιά. Στόχος είναι να καταφέρουμε να τα κάνουμε να κατανοήσουν την αξία, αλλά και τα οφέλη της ανακύκλωσης για τον άνθρωπο, αλλά και για το περιβάλλον.

Μέσα από μικρές πρακτικές και τη δική μας συμπεριφορά, οφείλουμε να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν πως η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, αντικατοπτρίζει το δείγμα του πολιτισμού μας. Και τα παιδιά, σαν σφουγγάρια υιοθετούν και μιμούνται τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις των γονέων τους. Άρα, η αρχή πρέπει να γίνει μέσα από εμάς τους γονείς.

Οι γονείς ως πρότυπα συμπεριφοράς στην ανακύκλωση
Είναι σημαντικό λοιπόν η αλλαγή να ξεκινήσει υιοθετώντας νέες συμπεριφορές στην δική μας καθημερινότητα, προτρέποντας τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτές. Οι ενήλικες, ως πρότυπα, θα καταφέρουν να καλλιεργήσουν νέες αξίες στα παιδιά, μαθαίνοντας τους να προσέχουν το δικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Τα παιδιά μαθαίνουν ιδιαίτερα γρήγορα και είναι σε θέση να αντιληφθούν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, αρκεί να τους το εξηγήσουμε με απλά παραδείγματα, ανάλογα με την ηλικία τους. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εκμάθησης από το ίδιο το παράδειγμα που είμαστε εμείς οι γονείς για τα παιδιά μας! Άρα, οι δικές μας κινήσεις είναι αυτές που θα προτρέψουν τα παιδιά μας να φροντίζουν το περιβάλλον μας.

Ας δούμε όμως μερικές απλές πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε εύκολα, ανέξοδα και μαζί με τα παιδιά μας! Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το γνωστό μότο: 

«Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε, ανακυκλώστε»!
Αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη το τρίπτυχο του κινήματος προστασίας του περιβάλλοντος! Αυτό σημαίνει πως ξεκινώ με τη μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής σκουπιδιών. Στη συνέχεια, επιλέγω να επανχρησιμοποιήσω, όπου αυτό είναι εφικτό και να δώσω στα αντικείμενα μία νέα χρήση. Τέλος, αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζομαι πια, τα ανακυκλώνω και επιλέγω προϊόντα τα οποία προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Επιλέγω παιχνίδια με οικολογικό αποτύπωμα
Πέραν όμως από την ανάγκη μας ως γονείς να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας αξίες και ιδέες με γνώμονα τον σεβασμό στον άλλο και τον αλτρουισμό, όπως είναι και η πρακτική της ανακύκλωσης, οι επιλογές των παιχνιδιών αποτελούν ένα βήμα για το δικό μας αποτύπωμα ως ενήλικες.
Τα Green Toys είναι φιλικά προς το περιβάλλον παιχνίδια που κατασκευάζονται από την ομώνυμη πρωτοποριακή εταιρεία παιχνιδιών Green Toys Inc.  Η Green Toys είναι μια σύγχρονη εταιρεία παιχνιδιών που ενθαρρύνει την αγάπη για το περιβάλλον μέσα από το καθημερινό παιχνίδι!
Ως μια βαθιά οικολογική εταιρεία, η φιλοσοφία της στηρίζεται στην πεποίθηση πως ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνει κανείς την περιβαλλοντική αλλαγή είναι μέσω των προϊόντων και αγαθών που αγοράζει και χρησιμοποιεί καθημερινά ο κόσμος.

Όλα τα παιχνίδια της εταιρείας κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά και συγκεκριμένα από ανακυκλωμένα μπουκάλια γάλακτος.

Στη σειρά οχημάτων μπορεί να βρει κανείς κλασσικά οχήματα, όπως είναι ο εκσκαφέας, το ανατρεπόμενο φορτηγό, η μπετονιέρα, το φορτηγό ανακύκλωσης, το πυροσβεστικό όχημα ή το σχολικό λεωφορείο. Παρά το υλικό κατασκευής τους, όλα τα οχήματα της σειράς δεν διαφέρουν εμφανισιακά και λειτουργικά σε τίποτα από άλλα παρόμοια παιχνίδια.

Τα οχήματα Green Toys διαθέτουν πλήρως λειτουργικές ρόδες, που τους επιτρέπουν να κινούνται κανονικά και επιμέρους κινούμενα μέρη. Δε χρειάζονται μπαταρίες, ενώ για τη σύνθεσή τους δεν χρησιμοποιούνται βίδες. Είναι κατάλληλα για παιχνίδι σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και για παιχνίδι σε νερό. Είναι ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα, μιας και μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων.

Και αυτό τα καθιστά μία ιδανική επιλογή για τις μαμάδες!!!
Η εταιρεία όμως δε νοιάζεται μόνο για το περιβάλλον και τα προϊόντα που παράγει, αλλά κυρίως για τα ίδια τα παιδιά. Γι’ αυτό συνεχώς ερευνά και καινοτομεί, προσφέροντας πάνω από όλα αναμφισβήτητα ασφαλή προϊόντα.
Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, ακολουθείται πιστά μία συγκεκριμένη μεθοδολογία σε κάθε στάδιο και μέρος της παραγωγής. Χωρί,  όμως, να γίνονται εκπτώσεις στο απαιτούμενο αποτέλεσμα.

Ανακυκλωμένο Πλαστικό
Τα οχήματα της Green Toys είναι ζωντανή απόδειξη ότι τα ίδια μπουκάλια γάλακτος που έχουμε στο ψυγείο ή στον κάδο ανακύκλωσης, μπορούν τελικά να βρουν τη θέση τους πίσω στο σπίτι και συγκεκριμένα και στο δωμάτιο παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύουν στην πράξη ότι η ανακύκλωση μπορεί να έχει ένα απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα – καθώς κάτι παλαιό μπορεί να γίνει κάτι νέο! Αυτό βοηθάει και τα παιδιά, καθώς μπορούν να δουν έμπρακτα τα αποτελέσματα των δικών τους περιβαλλοντικών προσπαθειών.
Τα μπουκάλια γάλακτος που ανακυκλώνονται είναι το πρωταρχικό και βασικό συστατικό κατασκευής των παιχνιδιών αυτών. Όμως, κάποιες φορές χρησιμοποιούνται και άλλες μορφές ανακυκλωμένου πλαστικού.

Όλο το πλαστικό συλλέγεται από την διαχείριση αποβλήτων, καθαρίζεται, τεμαχίζεται σε νιφάδες, επαναεπεξεργάζεται ως πρώτη ύλη και αναμειγνύεται με ασφαλή χρώματα (food-safe mineral based).
Όλα τα μπουκάλια γάλακτος που χρησιμοποιούνται έχουν καταναλωθεί και είναι από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE). Ακόμα, ορισμένα προϊόντα έχουν εξαρτήματα φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο (PP) ή χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (LDPE).
Συνολικά, με τη χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού εκτρέπεται η υγειονομική ταφή του υλικού, εξοικονομείται ενέργεια και μειώνεται το αποτύπωμα του άνθρακα.

Σχεδιασμός Προϊόντων Green Toys
Από την ιδέα μέχρι την εκτέλεση, η Green Toys κατασκευάζει παιχνίδια που εξυπηρετούν ένα σκοπό. Ξεκινούν έχοντας ως βάση μία απλή ιδέα. Για παράδειγμα, ένα κλασσικό εμβληματικό παιχνίδι (όπως είναι το φορτηγό) ή ένα παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού που έχει αντέξει στο χρόνο (όπως είναι το παιχνίδι με οχήματα).
Όταν κατασταλάξει στην ιδέα και το προϊόν, το παντρεύει με τη μεθοδολογία που υπηρετεί και τη χρήση βιώσιμων υλικών.

Έτσι, η σειρά οχημάτων – όπως κάθε προϊόν – Green Toys είναι μελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη, ώστε να μην χρησιμοποιούνται υλικά όπως κόλλα, μέταλλο, βίδες ή μπογιά. Αυτές οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες είναι προέκταση της συνολικής μεθοδολογίας, αποδεικνύοντας ότι για την εταιρεία αποτελεί πραγματική δέσμευση η εφαρμογή της φιλοσοφία που υπηρετεί, σε κάθε επιμέρους στάδιο ή διαδικασία.

Συσκευασία
Η συσκευασία των προϊόντων της σειράς δε θα μπορούσε να διαφέρει στην αντιμετώπισή της και τον σχεδιασμό της. Υπηρετεί πιστά τις αξίες του brand και εναρμονίζεται πλήρως με τα πρότυπα που έχουν τεθεί.
Όλα τα προϊόντα συσκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι – χωρίς να χρησιμοποιούνται πρόσθετα υλικά όπως συσκευασίες blister, σελοφάν περιτυλίγματος ή μεταλλικά δεματικά για την στερέωση προϊόντων που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες περιπτώσεις κωδικών (όπως το σετ 3 Κατασκευαστικών Οχημάτων (CST3-1209)), που προκειμένου να σταθεροποιηθεί μέρος των υλικών στο κουτί, χρησιμοποιούνται υλικά συσκευασίας από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού. Τέλος, η κάθε συσκευασία εκτυπώνεται με την ελάχιστη δυνατή χρήση χρώματος και μελάνια σόγιας.

Όλα αυτά όμως έχουν ένα στόχο· να εμπνεύσουν ένα παιχνίδι ελεύθερο, χωρίς περιορισμούς, με φαντασία και δημιουργικότητα. Ένα παιχνίδι που συνεισφέρει στην ανάπτυξη του παιδιού.

Γιατί να επιλέξω τα Green Toys
Η αξιοποίηση της πρώτης ύλης, ο προσεκτικός σχεδιασμός, οι υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, η ποιότητα κατασκευής, η προσοχή στις λεπτομέρειες και οι αξίες που υπηρετεί, είναι αυτά που κάνουν ένα τόσο συνηθισμένο καθημερινό παιχνίδι να ξεχωρίζει στην κατηγορία αυτή.
Καθώς λοιπόν οι επιλογές μας αντικατοπτρίζουν τις συνήθειες και τις προθέσεις μας, επιλέγοντας τα Green Toys και υιοθετώντας νέες συμπεριφορές στο σπίτι μαζί με τα παιδιά, θα καταφέρουμε να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα Green Toys θα τα βρείτε σε πολλά καταστήματα παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Μαρία Φούντα
Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

26/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
26/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
26/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
26/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
26/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι