Φτιάξτε ένα έξυπνο και όμορφο παιδικό δωμάτιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο για το παιδί, το οποίο θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σίγουρα φαντάζει μια δύσκολη διαδικασία. Θα πρέπει να προσαρμόσετε το χώρο έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικός ως προς το διάβασμα, το παιχνίδι και την χαλάρωση του μικρού σας.

Χρησιμοποιήστε χρώματα.
Προτιμήστε να βάλετε χρώματα στο δωμάτιο του παιδιού για να του δίνουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να προκαλεί τις αισθήσεις του παιδιού για να περνάει τον χρόνο του μέσα σε αυτό. Εάν πάλι προτιμήσετε λευκούς τοίχους καλύψτε πολλά σημεία με αυτοκόλλητα τοίχων ή με παιδικά κάδρα που θα δώσουν έναν ευχάριστο τόνο στο δωμάτιο.

Αγοράστε έπιπλα που αναπροσαρμόζονται.
Πλέον στην αγορά υπάρχουν πολλά «έξυπνα» έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο, τα οποία μπορούν να αλλάζουν καθώς μεγαλώνει το παιδί και να του καλύπτουν τις αντίστοιχες ανάγκες που έχει σε κάθε ηλικία.

Μην ξεχνάτε τους αποθηκευτικούς χώρους.
Επιλέξτε έπιπλα τα οποία θα σας βοηθήσουν στην αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων του παιδιού που θα αυξάνονται καθημερινά και δεν θα ξέρετε που να τα τακτοποιήσετε. Μπορείτε για παράδειγμα να αγοράσετε σκαμπό τα οποία είναι και αποθηκευτικά κουτιά.

Φροντίστε για τους επισκέπτες.
Θα υπάρξουν αρκετές φορές που οι φίλοι του παιδιού σας θα έρθουν να παίξουν και θα καταλήξουν να κοιμηθούν σπίτι σας. Διαλέξτε ένα κρεβάτι με αναπτυσσόμενο δεύτερο κρεβάτι σε περίπτωση που βρεθείτε στην συγκεκριμένη κατάσταση.

Ελεύθερος χώρος παιχνιδιού.
Ότι και να κάνετε θυμηθείτε ότι το παιδί σας αυτό που θα θέλει να κάνει περισσότερο μέσα στο δωμάτιο του είναι να παίζει. Γι’ αυτό φροντίστε τα έπιπλα που θα τοποθετήσετε μέσα σε αυτό να μην καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου.

Βάλτε φωτάκια.
Κάτι που λατρεύει κάθε παιδί στο δωμάτιο του είναι να έχει τα αστέρια από πάνω του. Πάρτε τα γνωστά σε όλους λαμπάκια πλανητών ή δημιουργήστε μόνος σας ένα σύμπλεγμα αστερισμών χρησιμοποιώντας led λαμπάκια και αφήστε το παιδί σας να κάνει τα πιο φανταστικά όνειρα κάτω από τα αστέρια.

Αφήστε το να επιλέξει τα πράγματα.
Κάτι το οποίο θα έχει σίγουρη επιτυχία είναι να αγοράσετε τα πράγματα για το παιδικό δωμάτιο μαζί με το ίδιο σας το παιδί. Έτσι, θα του αρέσει το δωμάτιο αφού θα αντικατοπτρίζεται η δική του προσωπικότητα μέσα από τα πράγματά του.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

21/05/2024

Από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, δεκάδες νέες ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης.

Πετράλωνα
21/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
21/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
21/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
21/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι