Δημιουργήστε μια χρονοκάψουλα με το παιδί σας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Μια όμορφη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας είναι να δημιουργήσετε μια χρονοκάψουλα και να του εξηγήσετε ποιος είναι ο σκοπός της.

Το να φτιάξετε μία χρονοκάψουλα είναι πολύ απλό και εύκολο.
Πάρτε ένα παλιό κουτί που δεν χρειάζεστε και κατά προτίμηση να είναι λίγο μεγάλο για να μπορεί να χωρέσει άνετα τα πράγματα που θα βάλετε μέσα σε αυτό. Έπειτα, θα πρέπει να ορίσετε τον λόγο που θα την φτιάξετε έτσι ώστε να κανονίσετε την διακόσμηση της με βάση το θέμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφασίσετε ότι το θέμα θα είναι οι φετινές διακοπές και να βάλετε πράγματα μέσα σε αυτήν που θα σας το θυμίζουν.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να την στολίσετε με στοιχεία της θάλασσας όπως βοτσαλάκια και κοχύλια. Αφού τελειώσετε με την διαδικασία της κατασκευής και αφού βάλετε όσα πράγματα σημαίνουν κάτι για εσάς και το παιδί σας τοποθετήστε την σε ένα σημείο που δεν θα έχετε άμεση πρόσβαση και ορίστε ποια μέρα και ποιο έτος θα την ανοίξετε για να θυμηθείτε όλες τις αναμνήσεις που βάλατε μέσα στην χρονοκάψουλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδικασία να φτιάξετε μια χρονοκάψουλα θα είναι ένα θέμα που θα τραβήξει την προσοχή του παιδιού σας και θα είναι κάτι που θα ασχοληθείτε και θα διασκεδάσετε και οι δύο μαζί.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

02/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
02/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
02/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
02/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
02/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι