Διασκεδαστική βόλτα στη φύση με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Βόλτα στη φύση εν μέσω κορωνοϊού: Την παρούσα χρονική στιγμή, κάθε γονιός έχε να αντιμετωπίσει μία βασική πρόκληση. Να κρατήσει τα παιδιά του ασφαλή μέσα στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και των υπόλοιπων ιώσεων. Ωστόσο θα πρέπει παράλληλα να βρει και έναν τρόπο να μην παραμείνουν κλεισμένα μέσα στο σπίτι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, αφιερώνοντας περισσότερες ώρες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το δύσκολο μέρος της υπόθεσης είναι το πώς θα πείσετε τα παιδιά σας να επιλέξουν μια βόλτα στη φύση, χωρίς αυτό να θέσει σε κίνδυνο της ασφάλειά και την υγεία τους.

Πάρκο και Παιδικές Χαρές
Σίγουρα η βόλτα στο πάρκο ή σε κάποια παιδική χαρά της γειτονιά σας να αποτελεί μια εύκολη λύση με την οποία κάλλιστα ένα παιδί θα συμφωνήσει αμέσως. Τι καλύτερο από το να βρει παιδιά της ηλικίας του και να παίξει στις κούνιες; Ωστόσο εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ατόμων, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να απομακρυνθείτε σε έναν δικό σας, πιο απόμακρο χώρο. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα είναι εύκολο, αφού κάθε παιδί, εάν δεν έχει άλλα παιδιά να παίξει, θέλει και το κατάλληλο κίνητρο για να ακολουθήσει τους γονείς σε μια βόλτα στη φύση.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες σε μια βόλτα στη φύση
Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με παιχνίδια καιδραστηριότητες στη φύση, που θα ξετρελάνουν ακόμη και το πιο απαιτητικό παιδί. Αυτό που αγνοεί αρκετός κόσμος είναι ότι μια βόλτα στη φύση μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία στα παιδιά. Άλλωστε τι είναι αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα; Μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα που θα τα βοηθήσει να περάσουν όμορφα τον χρόνο τους.

Βόλτα στη φύση και συλλογή αντικειμένων
Τα παιδιά λατρεύουν τη συλλογή αντικειμένων σε μία βόλτα στη φύση. Μάλιστα, μετατρέποντας τη συλλογή αυτή σε ένα είδος παιχνιδιού χαμένου θησαυρού, μπορείτε να περάσετε αρκετή ώρα διασκεδάζοντας. Μερικά πολύ δημοφιλή πράγματα για να συλλέξετε, είναι τα κουκουνάρια, φύλλα δέντρων, διάφορα λουλούδια ή ακόμη και περίεργες πέτρες τις οποίες μπορείτε στη συνέχει να ζωγραφίσετε. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με αντικείμενα που θέλετε να βρείτε. Τοποθετήστε μια εικόνα του εκάστοτε αντικειμένου και αφήστε το παιδί σας να προβεί στην αναζήτησή τους. Αν βρίσκεστε κοντά σε παραλία, μια εξαιρετική ιδέα είναι και η συλλογή κοχυλιών. Κάθε παιδί τρελαίνεται για κοχύλια. Βρείτε μερικά εντυπωσιακά και ρίξτε τα παιδιά σας στο παιχνίδι της αναζήτησης. Φυσικά, στο τέλος κάθε αναζήτησης, θα πρέπει να ακολουθήσει και η αντίστοιχη επιβράβευση.

Διαβάστε επίσης: Παίζοντας με το φθινόπωρο!

Περιπέτεια εξερεύνησης
Αν γνωρίζετε κάποιο όμορφο και απόμερο μέρος, όπως ένα δάσος, μια σπηλιά ή κάτι παρόμοιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φανταστική ιστορία ώστε να πείσετε το παιδί σας για μια περιπέτεια εξερεύνησης. Άλλωστε, ο βασικός στόχος που θέλουμε να πετύχουμε με μια βόλτα στη φύση είναι να κρατήσουμε το παιδί ενεργό, δημιουργικό και ταυτόχρονα να διασκεδάσει με τον καλύτερο τρόπο.

Απαραίτητο συστατικό για μια εξερεύνηση στη φύση είναι το σακίδιο του παιδιού. Θα πρέπει να πάρετε διάφορα αντικείμενα που θα φανούν χρήσιμα στην περιπέτειά σας (φακό, πυξίδα κλπ).

Επιπρόσθετες διασκεδαστικές λύσεις για μια βόλτα στη φύση
Οι δύο παραπάνω δραστηριότητες που αναλύσαμε, βάση της εμπειρίας μας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και θα προσφέρουν υπέροχες στιγμές σε μια οικογένεια. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Μερικά ακόμα που μπορείτε να κάνετε κατά την βόλτα σας στην εξοχή είναι:

• Μελέτη εντόμων και πουλιών.
• Δημιουργία μιας φυσικής παιδικής χαράς στα δέντρα, σε λάκκους κλπ.
• Κατασκευές από υλικά της φύσης.
• Πικνίκ με τα αγαπημένα τους σνακ.
• Λήψη φωτογραφιών (από ζώα, τοπία κλπ).

Ως έσχατη λύση, εάν δείτε ότι μια βόλτα στη φύση φαντάζει μια βαρετή διαδικασία για το παιδί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Για παράδειγμα ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το PokemonGO. Το συγκεκριμένο παιχνίδι απαιτούσε την έξοδο από το σπίτι και την αναζήτηση σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι το μόνο, αφού μετά την τεράστια επιτυχία του ακολούθησαν και αρκετά ακόμη.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι