Δέσιμο με το παιδί όταν υπάρχει ελάχιστος χρόνος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το σωστό δέσιμο με το παιδί, αποτελεί κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξή του και την μετέπειτα πορεία στην ζωή του. Οι διαφορές ενός ανασφαλούς παιδιού με ένα που έχει αυτοπεποίθηση είναι τεράστιες και μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινότητά του και την συνολική συμπεριφορά του. Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τρόπους που θα συμβάλουν στο καλύτερο δέσιμο ενός γονιού με το παιδί, ακόμη και αν ο χρόνος είναι σχετικά μικρός.

Ιδέες για δέσιμο με το παιδί μέσα σε λίγο χρόνο
Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε στο σημερινό μας άρθρο, είναι ότι ακόμη και τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών έχουν την ανάγκη να δεθούν και να συνδεθούν συναισθηματικά με τους γονείς τους. Το γεγονός ότι το παιδί σας μπορεί να έχει μεγαλώσει και να πήγε σχολείο, δεν σημαίνει ότι δεν σας έχει ακόμη ανάγκη και δεν θέλει να περάσει χρόνο μαζί σας.

Ακόμη και στην εφηβεία, όπου τα παιδιά αντιδρούν έντονα και θέλουν αρκετό προσωπικό χρόνο, πάλι η ανάγκη για κοινές δραστηριότητες με τους γονείς είναι κάτι που θα τους δώσει ιδιαίτερη χαρά. Φυσικά, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο διαθέσιμος χρόνος στη σήμερον ημέρα είναι ελάχιστος. Ακόμη και επί Lockdown, το μεγαλύτερο ποσοστό γονέων είναι αρκετά απασχολημένο. Ωστόσο λίγος χρόνος πάντα υπάρχει για να το αφιερώσετε στο δέσιμο με το παιδί σας. Φυσικά δεν χρειάζεται να δείτε μια ταινία που θα διαρκέσει δύο ώρες, αλλά κάποια άλλη ενασχόληση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας όμορφης σχέσης σε σύντομο χρόνο.

Ανάγνωση
Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανάγνωση στα παιδιά είναι ένας απλός τρόπος για να βελτιώσουν την ομιλία τους και γενικά τις γραμματειακές τους γνώσεις. Έρευνες όμως δείχνουν, ότι πέραν αυτού, η ανάγνωση σε ένα παιδί, διεγείρει τον εγκέφαλό του με τρόπο που ενισχύει τον δεσμό με τους γονείς. Ένα παραμύθι, μια ιστοριούλα ή οτιδήποτε άλλο, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας.

Χειροτεχνίες
Η συμμετοχή σε δραστηριότητες τέχνης ή γενικά χειροτεχνίες με το παιδί σας είναι ένας φοβερός τρόπος για να παρέχετε όχι μόνο μια διασκεδαστική και απολαυστική εμπειρία, αλλά να το βοηθήσετε να εκφράσει και καλύτερα τα συναισθήματά του.

Μουσική και χορός
Όπως προαναφέραμε, ο χρόνος που απαιτείται για να παρακολουθήσετε μια ταινία είναι αρκετά μεγάλος. Ωστόσο δεν ισχύει και το ίδιο για λίγη μουσική και χορό. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα τα οφέλη της μουσικής με έναν εξαιρετικό τρόπο διασκέδασης, μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας και να ενισχύσετε το δέσιμο μαζί του. Μάλιστα, μια ακόμη πιο διασκεδαστική επιλογή θα ήταν και το καραόκε, ανάλογα πάντα με το αν προτιμάτε πιο πολύ διαπαιδαγώγηση ή διασκέδαση.

Ζωγραφική και γράψιμο
Το δέσιμο με το παιδί μεγαλύτερων ηλικιών, μπορεί να περιλαμβάνει και μια διαδικασία όπως η συγγραφή κάποιας ιστορίας. Αφιερώστε λίγο χρόνο την ημέρα ώστε να ξεκινήσετε ένα «μυθιστόρημα» με το παιδί σας και κάθε μέρα να προσθέτετε και από λίγο. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην δημιουργικότητα και την φαντασία του παιδιού σας αλλά και να ανοιχτεί και να εκφράσει καλύτερα τα συναισθήματά του. Αν πρόκειται για παιδιά μικρότερων ηλικιών, η ζωγραφική αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι