Περάστε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, αφήνοντας την τεχνολογία στην άκρη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Η τεχνολογία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητά μας. Και όπως όλα δείχνουν με βάσει την νέα πραγματικότητα που έχουμε έρθει αντιμέτωποι, όλα τείνουν στο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η αναγκαιότητά της χρήσης της στη ζωή μας. Η αύξηση, όμως, αυτή εκτός από τα θετικά που μας παρέχει, παρεμβαίνει αρνητικά στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Περιμένοντας, λοιπόν, τις οικογενειακές μας διακοπές καλό θα είναι να μην αφήσουμε την τεχνολογία να μας επηρεάσει εκείνες τις μέρες, που θα έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Γι αυτό το λόγο, αξίζει να αποστασιοποιηθούμε από την τεχνολογία και να γίνουμε δημιουργικοί με τα παιδιά μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε. Με αυτό τον τρόπο, γινόμαστε ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας και, επίσης, κερδίζουμε πολλά και για εμάς τους ίδιους.

1. Νιώθουμε ελευθερία
Με το να απέχουμε από την χρήση της τεχνολογίας στις διακοπές μπορούμε να ελευθερώσουμε την φαντασία μας και να δημιουργήσουμε παιχνίδια στα παιδιά μας. Έτσι, με την σειρά τους, τα παιδιά μπορούν μέσα από την δική τους φαντασία να δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία την οποία μπορούν να βιώσουν μέσα από αυτό το παιχνίδι.

2. Είμαστε εκεί
Όταν αποφασίζουμε να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας καλό είναι να αφήνουμε στην άκρη το κινητό και να απολαμβάνουμε όντως τις στιγμές που περνάμε μαζί τους χωρίς την συνεχή διακοπή από την κάθε ειδοποίηση που μπορεί να έχουμε. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε το καλό παράδειγμα σαν γονείς και επίσης τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι είμαστε εκεί για αυτά.

3. Υπάρχει ηρεμία
Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν ένας γονιός ασχολείται με το παιδί του, μόνο οφέλη για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού μπορεί να έχει. Όταν οι γονείς ασχολούνται ποιοτικά με το παιδί τότε αυτό διώχνει την όποια ανησυχία μπορεί να αισθάνεται και αποκτάει σιγουριά για τον εαυτό του. Γι’ αυτό το λόγο όταν ασχολούμαστε με το παιδί μας θα πρέπει να αφήνουμε το κινητό στην άκρη ώστε να μην μας αποσπάει την προσοχή μας με αποτέλεσμα να δίνουμε στο παιδί μας τα καλύτερα εφόδια που μπορούμε για την ζωή του.

Αφιερώστε πραγματικό χρόνο στην οικογένεια σας και σίγουρα θα είναι κάτι που δεν θα το μετανιώσετε ποτέ και ας χάσατε κάποιες κλήσεις στο κινητό σας ή εάν αργήσατε να απαντήσετε άμεσα σε κάποιο email.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

30/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
30/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
30/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
30/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
30/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι