ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

"Οι όμορφες μέρες, ξημερώνουν απο όμορφες νύχτες."

Οι καθημερινές ρουτίνες, λειτουργούν κατά κανόνα καθησυχαστικά. Βοηθούν τα παιδιά να γνωρίζουν τι να περιμένουν και πώς να εξηγούν τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Τα μικρά παιδιά περιγράφονται συχνά ως άνθρωποι της συνήθειας, επειδή οι επαναλήψεις, οι ρουτίνες, η γνώση αυτού που πρόκειται να συμβεί, ενισχύουν τα συναισθήματα της ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Το πρόγραμμα και οι ρουτίνες βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών, βοηθούν όμως και τους γονείς να έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο ως άτομα και ως ζευγάρι.

Όταν ξεκινήσετε μια ρουτίνα ύπνου και την ακολουθείτε πιστά, τότε το παιδί θα την αναμένει. Προσπαθήστε να την περιορίσετε σε 30 λεπτά το πολύ έτσι ώστε να μπορεί να τη διαχειριστεί όποιος εμπλέκεται.

Τα νήπια μπορεί να επωφεληθούν από μερικές υπενθυμίσεις ότι πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Αιφνιδιάζοντάς τα ξαφνικά, γίνονται πιο απρόθυμα να εγκαταλείψουν το παιχνίδι.

Η ώρα του ύπνου είναι κάτι το ξεχωριστό και για τους δύο σας, γι’ αυτό απολαύστε το δέσιμο, το κούρνιασμα και τις αγκαλιές!

Τα πιο όμορφα, τα πιο σοφά, τα πιο σπουδαία λέγονται και ακούγονται στο βραδινό καταφύγιο του παραμυθιού. Να γινόμαστε παιδιά, μαζί με τα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
05/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
05/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
05/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
05/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι