Πώς να κάνετε τα αδέρφια να παίζουν μαζί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Η αλήθεια είναι ότι αν διατηρούσατε και εσείς μια στενή σχέση με τα αδέρφια σας, ήδη θα γνωρίζετε πόσο όμορφο είναι να αναπτύσσονται στενοί δεσμοί μαζί τους. Έχεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς τα προβλήματα, τις ανησυχίες αλλά και τις ευχάριστες στιγμές. Μια αδελφική σχέση όμως πρέπει να αναπτυχθεί από μικρές ηλικίες ώστε να γίνει πιο δυνατή.

Μάλιστα, οι οικογένειες που διαθέτουν περισσότερα από ένα παιδιά είναι πάρα πολλές. Ωστόσο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα αδέρφια δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί, αφού προτιμούν τους φίλους και τις παρέες τους. Βλέποντας λοιπόν το lockdown ως μια ευκαιρία, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε τα αδέρφια να παίζουν μαζί και να αναπτύξουν δυνατούς δεσμούς μεταξύ τους.

Βρείτε κοινά παιχνίδια για να παίζουν τα αδέρφια μαζί
Φυσικά το κάθε παιδί θα θέλει να παίξει το δικό του αγαπημένο παιχνίδι. Εάν το άλλο δεν συμφωνεί, τότε ξεκινάει ένα πεδίο μάχης στο σπίτι με αρκετές εντάσεις και τσακωμούς. Άλλωστε όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι λόγοι για να τσακωθούν δυο αδέλφια είναι πάρα πολλοί. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε εσείς σας γονείς, είναι φυσικά να τα βοηθήσετε να βρουν κοινά παιχνίδια που θα αρέσουν και στους δύο.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε πολύ εύκολα, βάζοντας το καθένα από αυτά να συμπληρώσει μια λίστα με τα 10 αγαπημένα του παιχνίδια. Βρείτε τα κοινά σημεία στις δύο λίστες και ετοιμάστε το κλίμα για κάποιο από αυτά τα παιχνίδια. Στην αρχή μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς μέχρι να ξεκινήσει το καλό παιχνίδι.

Ενθαρρύνετε την επικοινωνία
Φυσικά το παιχνίδι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουν τα αδέλφια να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους. Ακόμη και οι απλές καθημερινές λέξεις μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας δυνατής σχέσης μεταξύ τους. Καλημέρα, Καληνύχτα, Ευχαριστώ και άλλες παρόμοιες λέξεις κυριολεκτικά μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Βάλτε τα στην ίδια ομάδα
Επιλέξτε παιχνίδια με ομάδες και βάλτε τα αδέρφια να είναι στην ίδια. Η αντίπαλη ομάδα φυσικά μπορεί να είναι οι γονείς. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού μαζί σας, τα αδέρφια θα έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους και θα αρχίσουν να συνεργάζονται καλύτερα ώστε να επιτύχουν έναν κοινό στόχο.

Μιλήστε τους για την σημασία της σχέσης τους
Ο σωστός διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνετε είναι να μιλήσετε ειλικρινά στα παιδιά σας και να τους εξηγήσετε για το πόσο σημαντική είναι η αδελφικές σχέσεις. Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει περισσότερη αγάπη από τους γονείς, αλλά πρόκειται για τους καλύτερους φίλους που μπορούν να μοιράζονται τα πάντα και να περνούν ευχάριστο χρόνο όταν είναι μαζί στο σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα όταν τα αδέρφια παίζουν μαζί
Τα πλεονεκτήματα όταν δύο αδέλφια αρχίζουν να παίζουν μαζί και να δένονται είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ο χρόνος παιχνιδιού είναι κάτι περισσότερο από μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Είναι ένα βασικό στοιχείο για την οικοδόμηση κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων! Στην πραγματικότητα, οι αδελφικές σχέσεις βοηθούν σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας.

Μερικά ακόμη οφέλη από το κοινό παιχνίδι είναι:
• Τα αδέλφια βλέπουν τις συμπεριφορές του άλλου και μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.
• Παρακινούν ο ένας τον άλλον
• Μαθαίνουν μια υγιή αίσθηση ανταγωνισμού.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι