Πως να αντιμετωπίσετε το παιδί σας όταν φωνάζει συνέχεια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Χειρισμός ενός παιδιού που ουρλιάζει συνεχώς
Αυτό ίσως ακούγεται σαν μια πραγματικά απογοητευτική κατάσταση. Μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό όταν το παιδί σας ουρλιάζει συνεχώς και δεν σας ακούει. Είναι πολύ κοινό για τα παιδιά να ενεργούν με έναν διαφορετικό τρόπο στο σχολείο και με έναν άλλο τρόπο στο σπίτι, και αυτό επειδή αισθάνονται ότι μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους όταν βρίσκονται στο σπίτι με τους γονείς τους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την κατάστασή αυτή.

Διδασκαλία τεχνικής συναισθηματικής έκφρασης
Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την ικανότητα αναγνώρισης και αντιμετώπισης των συναισθημάτων τους. Μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους για να το κάνουν αυτό είναι να ξεσπούν ή να φωνάζουν. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να τα μάθετε πως να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να σκέφτονται καλύτερους τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν. Η προσπάθεια να πείτε στο παιδί σας απλά να μην φωνάζει, ίσως κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε τρόπους για να επισημάνετε και να επικυρώσετε τα συναισθήματα τους και να τα μάθετε πώς να αντιμετωπίσουν τέτοιες στιγμές όταν αυτά είναι ήρεμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Η μαμά είναι τόσο απογοητευμένη αυτή τη στιγμή επειδή καθόμαστε στην κίνηση. Θα πάρω τρεις βαθιές ανάσες για να με ηρεμήσουν. Μου αρέσει να προσποιούμαι ότι σβήνω κεριά γενεθλίων όταν παίρνω βαθιές ανάσες. " Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να ενισχύσει το «λεξιλόγιο των συναισθημάτων» του και να εξασκήσει τους τρόπους αντιμετώπισης όταν είναι πιο ήρεμο.

Τεχνική της «διαφορικής» προσοχής
Μια άλλη καλή στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσετε κάτι που ονομάζεται «διαφορική προσοχή» , δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις συμπεριφορές που σας αρέσουν και λιγότερη προσοχή σε προβληματικές ή ενοχλητικές συμπεριφορές. Με άλλα λόγια, προτιμήστε να μην δώσετε σημασία στο παιδί σας όταν ουρλιάζει, αλλά να το επαινείτε όταν μένει ήρεμο. Φροντίστε να είστε συγκεκριμένοι, θετικοί και άμεσοι με τον έπαινο σας. Για παράδειγμα, αν θα προτιμήσετε να πείτε "ωραία δουλειά να μένεις ήρεμος και να χρησιμοποιείς την ευγενική φωνή σου" θα το βοηθήσει να μάθει γρηγορότερα να διαχειρίζεται τον θυμό του από το να πείτε απλά "ωραία δουλειά!" ή «ευχαριστώ που δεν ουρλιάζεις». Απλώς θυμηθείτε, όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο και αρχίζετε να αγνοείτε μια συμπεριφορά, είναι σημαντικό να την τηρήσετε και να την ακολουθήσετε. Συχνά, η κακή συμπεριφορά επιδεινώνεται πριν γίνει καλύτερη. Αλλά θα πρέπει να γίνει καλύτερο! Εάν εξακολουθείτε να βρίσκετε πραγματικά δύσκολο το να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάσταση, το να μιλήσετε με τον παιδίατρο του παιδιού σας μπορεί να είναι ένα χρήσιμο επόμενο βήμα.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

02/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
02/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
02/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
02/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
02/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι