Πάμε τα παιδιά στην κατασκήνωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Μια φανταστική επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού είναι να το στείλουμε στην κατασκήνωση. Στην κατασκήνωση θα περάσει τέλεια και θα φτιάξει από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής του. Οι φίλοι που θα κάνει, το παιχνίδι που είναι ασταμάτητο, η ανεξαρτησία που θα νιώσει μακριά σας, ότι τα καταφέρνει σε περισσότερα από ότι νόμιζε μόνο του είναι κάποια από τα πράγματα που κάνουν το παιδί νιώθει μοναδικά πηγαίνοντας στην κατασκήνωση! Καλό είναι, λοιπόν, σαν γονείς που έχουμε πάρει αυτή την απόφαση να γνωρίσουμε κάποια πράγματα που ισχύουν για τα παιδιά στην κατασκήνωση. 

Είμαι καλά μακριά από το σπίτι!
Μπορεί την πρώτη φορά που πάμε το παιδάκι μας στην κατασκήνωση να νιώσει λίγο νοσταλγία τις πρώτες μέρες για το σπίτι του. Ύστερα, όμως, με τα πράγματα που κάνει στην κατασκήνωση ξεχνάει το σπίτι τελείως.

Έχω αυτοπεποίθηση 
Ακόμα και το πιο ντροπαλό παιδί στην κατασκήνωση αλλάζει, νιώθει ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του κάνοντας πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα μόνο του και γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Θα ξαναβάλω τα ίδια
Αν και τα παιδιά στην κατασκήνωση κάνουν μπάνιο καθημερινά οι πιθανότητες να φορέσουν τα ίδια ρούχα και την επόμενη μέρα αυξάνονται! Ευτυχώς για τα παιδιά, δυστυχώς για εμάς, δεν είμαστε εκεί!

Δεν είχα τέτοιο πράγμα μαζί μου…
Ότι και να κάνουμε, όσα ταμπελάκια και να βάλουμε ,όσο με τον μαρκαδόρο και να γράφουμε σε ποιον ανήκει τι, στην κατασκήνωση θα χαθούν πράγματα! Τα οποία και να ρωτήσουμε για την κατάληξη τους είναι ότι δεν το είχαμε από την αρχή μαζί μας στην κατασκήνωση…

Ξεπερνάω τα όρια μου
Θέλουν δεν θέλουν κάποια πράγματα είναι δραστηριότητες και το προσωπικό στις κατασκηνώσεις θα τα βοηθήσει και θα τα πείσει να τα κάνουν όσο και να μην το θέλουν στην αρχή. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να το απολαύσει με την ψυχή του.

Να μείνω λίγο ακόμα;
Όταν έρχεται η ώρα, λοιπόν, να παραλάβουμε το παιδί μας που μας έλειψε τόσο…. Η αντίδραση του είναι «δεν με αφήνετε λίγο ακόμα»! Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε στην αρχή, αλλά έτσι είναι. Τα παιδιά σας θα φύγουν λιγάκι «διαφορετικά» από την κατασκήνωση. Πιο δυνατά και πιο σίγουρα για τον εαυτό τους και πιο ανεξάρτητα.

Το σίγουρο είναι ότι το να στείλετε το παιδί σας στην κατασκήνωση είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να του δώσετε. Η κατασκήνωση θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τρόπους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και σίγουρα θα είναι μια εμπειρία που θα την αναπολεί σε όλη την ζωή του!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι