ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Κάθε παιδί διαθέτει ατελείωτη φαντασία την οποία μας την παρέχει  χωρίς ενδοιασμούς και μας προσκαλεί με πολλή αγάπη και εμάς μέσα σ’ αυτήν. Η φαντασία είναι ένα «εργαλείο» που διαθέτει κάθε παιδί και το βοηθάει να περνάει ευχάριστα την ώρα του ακόμα και όταν είναι μόνο του. Ως γονείς μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να ενισχύσουμε  ακόμα περισσότερο την φαντασία του και να βοηθήσουμε  να απογειωθεί η δημιουργικότητά τους.

• Γεμίστε τη βιβλιοθήκη. Πάρτε πολλά βιβλία με εικόνες, κόμικς και παιχνίδια όπου θα του δημιουργούν διάφορα ερεθίσματα για να αναπτύσσει την φαντασία του. Με αυτό τον τρόπο θα του έρχονται όλο και περισσότερες καταπληκτικές ιδέες  για πρωτότυπες δημιουργίες.

• Κλείστε την τηλεόραση. Αν και υπάρχουν πολλά κινούμενα σχέδια τα οποία ενισχύουν την φαντασία στα παιδιά, ταυτόχρονα τα περιορίζει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες. Είναι προτιμότερο να τα προκαλείτε έτσι ώστε να εξασκούν την φαντασία τους και να ξεπερνούν τα όρια της κάθε φορά εκπλήσσοντας και εσάς και τον εαυτό τους.

• Πείτε «γειά» στον φίλο του. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα παιδιά με έντονη φαντασία να δημιουργούν έναν φανταστικό φίλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας φοβίζει και θα πρέπει να συζητάμε με τα παιδιά μας για το πώς περνάνε παίζοντας με τον φίλο του.

•  Δείξτε του την δική σας φαντασία. Μια καλή πηγή για να την ενίσχυση της φαντασίας του είσαστε εσείς οι ίδιοι. Αρχίστε το παιχνίδι μαζί με το παιδί σας και αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας. Με αυτό τον τρόπο θα το ενθαρρύνετε να μην σταματήσει ποτέ να δημιουργεί φανταστικά πράγματα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι