Παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη της κίνησης

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Η αρχή της νηπιακής ηλικίας ενός παιδιού είναι ιδιαίτερή καθώς αρχίζει να συντονίζει και να ελέγχει τις κινήσεις του σώματος του με μεγαλύτερη επιτυχία. Ένας ωφέλιμος τρόπος που μπορούν να αναπτύξουν πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα την ψυχοκινητική τους ικανότητα είναι μέσα από το παιχνίδι.

Έτσι καλό είναι να διαθέσετε χρόνο ώστε να παίξετε μαζί με το παιδί σας κάποια από τα παρακάτω παιχνίδια καθώς συνδυάζουν έξυπνα την διασκέδαση με την άσκηση γι' αυτόν τον σκοπό.

Τραμπολίνο για αρκουδάκια
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα σεντόνι και ένα αρκουδάκι. Κρατώντας τις δύο άκρες του σεντονιού εσείς και τις άλλες δύο το παιδί σας τοποθετήστε το αρκουδάκι στην μέση και αρχίστε να τινάζετε το σεντόνι ώστε το αρκουδάκι να χοροπηδάει επάνω σε αυτό σαν να βρίσκεται σε τραμπολίνο. Με αυτό τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να συγχρονίζει τις κινήσεις του με ένα άλλο άτομο και, επίσης, καταφέρνει και γυμνάζει το επάνω μέρος του σώματός του με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

Παριστάνοντας τα φλαμίνγκο
Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να σηκώσετε το ένα πόδι σας στον αέρα και να αποδείξετε τις ικανότητές σας στην ισορροπία. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε πόσο ευλύγιστο είναι το παιδί σας και πόσο μπορεί να αντιληφθεί τις κινήσεις του σώματός του για να καταφέρει να το κινήσει όπως θέλει την στιγμή που θέλει.

Άλμα εις μήκος
Είναι ένα παιχνίδι που το αγαπάει κάθε παιδί ακόμα και ας μην μπορεί να αντιληφθεί τα οφέλη που μπορεί να έχει μέσα από αυτό. Βάλτε ένα σημάδι για αφετηρία και ανά 15 περίπου εκατοστά βάλτε ένα παιχνίδι που θα ορίζει την απόσταση και ξεκινήστε να πηδάτε για να δείτε ποιος θα φτάσει πιο μακριά. Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα ασκηθεί στην αλτικότητα καθώς ενδυναμώνει το σκελετό του αλλά και τους μύς.

Πολλά μπαλόνια στον αέρα
Φουσκώνοντας μερικά μπαλόνια πετάξτε τα στον αέρα. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να προλαβαίνετε τα μπαλόνια πριν ακουμπήσουν το πάτωμα και να τα ξαναστέλνετε πάλι ψηλά ώστε να βρίσκονται όλα ταυτόχρονα στον αέρα. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά το γέλιο θα σας ανταμείψει απόλυτα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
01/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
01/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
01/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
01/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι