Οδηγός Θετικής Διαπαιδαγώγησης από το Πρώτο Λεπτό!!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Διασκέδαση, Διασκέδαση

Περιγραφή

Καλώς ήρθες στον κόσμο της γονεϊκότητας, όπου οι συμβουλές είναι σαν τις οδηγίες για τα παιδικά παιχνίδια – μπορείς να διαλέξεις αν θα τις ακολουθήσεις ή αν θα παίξεις με το δικό σου τρόπο. Για τον νέο γονιό που θέλει να αγκαλιάσει τη θετική διαπαιδαγώγηση από την αρχή, εδώ είναι μερικές οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις αυτό το μοναδικό ταξίδι.

Κεφάλαιο 1ο

Καλωσόρισε τον νέο σου ρόλο.

Το πρώτο βήμα στον κόσμο της θετικής διαπαιδαγώγησης είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πλέον υπεύθυνος για ένα μικρό, υπέροχο άνθρωπο. Και ναι, είναι εντελώς φυσικό να αναρωτιέσαι "Τι κάνω τώρα;" – όλοι το ίδιο κάναμε.

Κεφάλαιο 2ο

Η γλώσσα της Αγάπης είναι πάντα Θετική.

Μεγάλη συμβουλή: Η θετική διαπαιδαγώγηση ξεκινάει με τη γλώσσα και τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Ετοιμάσου λοιπόν, να λες περισσότερο "σ' αγαπώ" από ό,τι λες "μην το κάνεις αυτό." Από την πρώτη μέρα, να εκφράζεις τον ενθουσιασμό σου και την αγάπη σου στο μωρό σου. Και κάτι που ίσως δεν περίμενες ποτέ να συμβεί, είναι ότι θα ενθουσιάζεσαι και θα μιλάς με γλυκό ύφος και ψηλή φωνή ακόμη και για τα κακάκια του μωρού σου.
Κεφάλαιο 3ο

Το χαμόγελο σου, είναι η δύναμή σου.

Ένα χαμόγελο έχει τη δύναμη να λύσει πολλά προβλήματα - και αυτό ισχύει και στον κόσμο των παιδιών. Το παιδί σου μπορεί να μην καταλαβαίνει πάντα τι λες, αλλά ένα χαμόγελο είναι ένα πανίσχυρο μέσο για να το κάνει να νιώσει ασφάλεια και αγάπη.

Κεφάλαιο 4ο

Ο κόσμος των παιδιών είναι υπέροχος!

Ο κόσμος του παιδιού σου είναι ένας παράξενος, μαγικός τόπος γεμάτος θαύματα. Ανακάλυψε τον μαζί του. Δεν χρειάζεσαι διατριβή στην γονεϊκότητα για να απολαύσεις ένα θαυμαστό κόσμο χρωμάτων, ήχων και παιχνιδιών. «Βγάλε» το παιδί που έχεις μέσα σου και απόλαυσε το παιχνίδι της εξερεύνησης μαζί με το παιδί σου.

Κεφάλαιο 5ο

Μπαμπά και μαμά, είστε ήρωες!

Γονιός δεν σημαίνει να είστε ο Superman ή η Wonder Woman. Είναι απόλυτα εντάξει να μην γνωρίζετε πάντα τι πρέπει να κάνετε. Η πραγματική δύναμή σας είναι η προθυμία να μάθετε, να αγαπήσετε και να γελάσετε με τις ατέλειες

Επομένως, νέε γονιέ, καλό ταξίδι στον νέο σου ρόλο! Μην ξεχνάτε ότι η θετική διαπαιδαγώγηση είναι μια στάση ζωής και ότι το να είστε εκεί για το παιδί σας είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε!

 

Οδηγός Θετικής Διαπαιδαγώγησης από το Πρώτο Λεπτό!!
Γράφει η Ευαγγελία Τσάκλα |  Certified Life & Parent Coach 

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι