Μερικές συμβουλές για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά σας στην παιδική χαρά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Η παιδική χαρά αποτελεί ένα μέρος που φαίνεται παράδεισος για τα παιδιά μας καθώς νιώθουν ελευθέρα να τρέξουν, να παίξουν, να βρεθούν με τους φίλους τους και να κάνουν οποιαδήποτε ζαβολιά. Παρ' όλα αυτά αρκετές φορές αυτή η χαρά μπορεί να μετατραπεί απότομα καθώς πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος του να χτυπήσει το παιδί μας και να βρεθουμε όλοι σε μια δυσάρεστη κατάσταση.

Γι' αυτό τον λόγο ψάξαμε και βρήκαμε μερικές συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν για την ασφάλεια των παιδιών μας στην παιδική χαρά.

  • Κάθε παιδική χαρά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον επίστρωση από άμμο, χαλίκι σε μέγεθος μπιζελιού ή χαλάκια κατασκευασμένα από καουτσούκ που έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο όταν πέσει το παιδί και να αποτρέψει τον τραυματισμό.
  • Οι προεξέχουσες κεφαλές της παιδικής χαράς και τα ανοιχτά άγκιστρα "S" μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα τραύματα. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου αιχμηρές άκρες.
  • Ελέγξτε ότι η προστατευτική επιφάνεια εκτείνεται σε όλο το μήκος της παιδικής χαράς και ότι δεν υπάρχει κάποιο ακάλυπτο μέρος.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε μακριά τα παιδιά σας από σκουριασμένους παλιούς χώρους.
  • Οποιαδήποτε ανυψωμένη επιφάνεια θα πρέπει να έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα και στις δύο πλευρές έτσι ώστε να αποφευχθεί η πτώση.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση. Εάν δεν έχει διατηρηθεί σωστά, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμού του παιδιού σας.
  • Να επιβλέπετε πάντα τα παιδιά σας στην παιδική χαρά για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή.

Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι όσο και να προσπαθούμε να ελέγξουμε όλες τις παραμέτρους για να αποφύγουμε μια δυσάρεστη κατάσταση στην παιδική χαρά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν το παιδί μας χτυπήσει είναι λόγος απροσεξίας μας. Πάντα ένα παιδάκι όπως βέβαια και ένας μεγάλος μπορεί να  χτυπήσει άθελά του. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεστε πάνω απ΄όλα είναι να έχετε την ψυχραιμία σας σε ότι και να συμβεί έτσι ώστε και το παιδί σας να παραμείνει ήρεμο και να συνεργαστεί μαζί σας πιο εύκολα χωρίς φόβο και στρες.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/07/2024

Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσιάζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη χρήση της μουσικής για την ανάπτυξη των βρεφών.

Μεταμόρφωση
01/07/2024

Τέσσερα πρωτότυπα ψυχαγωγικά εργαστήρια, για όλες τις ηλικίες, προσφέρουν διασκέδαση και γνώση, οξύνουν τις νοητικές & πνευματικές ικανότητες.

Αθήνα

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα
01/07/2024

Ένα τμήμα που φιλοξενεί μωράκια από 3 μηνών έως 1 έτους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ανάπτυξης και επικοινωνίας.

Νίκαια
01/07/2024

Νέο Τμήμα Play Mobility: Η Απόλυτη Εμπειρία για Παιδιά και Γονείς!

Νίκαια

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι