Εικονική πραγματικότητα, όπως λέμε Βιωματική μάθηση & Ενσυναίσθηση!

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Για το σχολείο, Για το σχολείο

Περιγραφή

Virtual reality, VR, AR, XR, εικονική πραγματικότητα, νέοι όροι που προστέθηκαν στο λεξιλόγιο μας σχετικά πρόσφατα & κατακλύζουν τα τεχνολογικά ιστολόγια ως gadgets της μόδας. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως αφορούν τεχνολογίες & μέσα διασκέδασης για το νεανικό κυρίως κοινό, τους απανταχού gamers & τους μανιακους των νέων τεχνολογιών. Αυτό που δεν φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση με τις τεχνολογίες αυτές, είναι πως μπορούν να εξυπηρετήσουν βαθύτερες ανάγκες μας & στα κατάλληλα χέρια να αποτελέσουν καινοτόμα εργαλεία για Εκπαίδευση ή ακόμα & για Ενσυναίσθηση.

Είναι καταφανές πως η Βιωματική μάθηση θα υπερτερούσε της τυπικής αποστήθισης κειμένων & πληροφοριών στην εκπαίδευση, αν αυτό μπορούσε να επιτευχθεί. Αυτή είναι & η καινοτόμα αξιοποίηση της εικονικής πραγματικότητας ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο που προσφέρει το VR PLANET. Η Βιωματική μάθηση μπορεί να επιτευχθεί όταν "συμμετέχω" προσωπικά στα δρώμενα που διδασκομαι: δεν είναι το ίδιο να διαβάζω ή να διδασκομαι τα ιστορικά στοιχεία για τον Κολοσσό της Ρόδου, με το να πλευσω αυτοπροσώπως με την Αρχαία τριήρη μου κάτω από τα πόδια του αγάλματος & να προσαραξω στο λιμάνι της Ρόδου! 

Η Ενσυναίσθηση επίσης μπορεί να καλλιεργηθεί όταν μέσω των VR προσομοιωτων του VR PLANET, μεταφερομαι στην θέση ευαλωτων ομάδων συνανθρώπων μου & βιώνω για λίγο την καθημερινότητα τους μέσα από τα ιδιαίτερα "παπούτσια" & τα μάτια τους: πώς είναι να είμαι στο φάσμα του Αυτισμού σε μια τάξη σχολείου, πώς είναι να ζω την Άνοια στην κουζίνα του σπιτιού μου, πώς είναι να πάσχω από Αχρωματοψία σε μια φρουταρια ή πώς αντιλαμβάνομαι ένα πάρκο αντιμετωπίζοντας την Τυφλότητα. 

Ας δούμε λοιπόν τις νέες τεχνολογίες με έναν νέο & ωφελιμοτερο τρόπο: ως εργαλεία Βιωματικής μάθησης & Ενσυναίσθησης!

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

15/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
13/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
13/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
13/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
13/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι