Δημιουργώντας έναν ευφυή άνθρωπο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Ένα από τα πράγματα που ελπίζει κάθε μαμά για το παιδί της είναι να είναι έξυπνο και να έχει σπάνια χαρίσματα. Έτσι, μόλις γεννηθεί προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε ερεθίσματα, όπου θα το βοηθήσουν να αναπτύξει το ιδιαίτερο χάρισμα που μπορεί να υπάρχει μέσα του. Αυτό, όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ότι το μωρό μας δέχεται αυτά τα ερεθίσματα από την πρώτη στιγμή που βρίσκεται στην κοιλιά μας.

Έτσι, μπορούμε να διεγείρουμε τις ικανότητές του πριν ακόμα το γνωρίσουμε από κοντά και να το βοηθήσουμε να αναπτύξει τον εγκέφαλό του ακόμα πιο γρήγορα σε διάφορα επίπεδα για την μετέπειτα ζωή του. Μερικοί τρόποι για να καταφέρουμε αυτό το ερέθισμα στο έμβρυο είναι πολύ απλοί και καθημερινοί και έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι το εξεζητημένο για να το πετύχουμε.

Για παράδειγμα, ένας τρόπος είναι η γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο η μητέρα μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία στο έμβρυο κάτι που βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του. Επιπλέον, η πρόσληψη βιταμινών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποφέρει τρομερά οφέλη προς το μωρό καθώς περιέχουν φολικό οξύ  το οποίο βοηθάει στην αποφυγή βλαβών του νευρικού συστήματος και βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Κάτι πολύ απλό αλλά με πολλά οφέλη είναι το να τρώτε ψάρι. Το ψάρι είναι γνωστό για τα Ω-3 που περιλαμβάνει τα οποία τονώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Ακόμα, ένας τρόπος που είναι ευρέως γνωστός ότι βοηθάει στην ανάπτυξη του εμβρύου είναι το να του μιλάτε, να του διαβάζετε παραμύθια και να του βάζετε να ακούει μουσική. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων δίνετε την ευκαιρία στο έμβρυο να αρχίσει να καταγράφει λέξεις στον εγκέφαλό του και να βρίσκεται σε εγρήγορση κάτι που θα το βοηθήσει ύστερα στο να μαθαίνει πολύ γρήγορα διάφορα πράγματα στη ζωή του.

Τέλος, το να είσαστε ήρεμη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι κάτι το οποίο το μωρό το αντιλαμβάνεται. Έτσι, με το να νιώθει ηρεμία στο περιβάλλον που βρίσκεται του δημιουργεί ασφάλεια και αυξάνει τις πιθανότητες να αποφύγετε τις επιπλοκές ενός πρόωρου τοκετού, το οποίο θα είχε επίδραση στην ανάπτυξή του.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι