Διατροφική μαγιά – Ένας εξαιρετικός διατροφικός σύμμαχος για όλους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διατροφή

Περιγραφή

Τι είναι η διατροφική μαγιά
Η διατροφική μαγιά είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης με διαφορετική επεξεργασία από τη μαγειρική μαγιά που χρησιμοποιείται στην απαρασκευή αρτοσκευασμάτων και μπύρας. Η διατροφική μαγιά προέρχεται από τη φυσική ζύμωση των σακχαρομυκήτων Saccharomyces cerevisiae, θερμαίνεται για να απενεργοποιηθεί, πλένεται, παστεριώνεται, στεγνώνει θρυμματίζεται και συσκευάζεται. Η διατροφική μαγιά λοιπόν, είναι μια απενεργοποιημένη μορφή μαγιάς, άρα δε χρησιμεύει στο να κάνει ένα ζυμάρι να «φουσκώσει».
H διατροφική μαγιά είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε διατροφική αξία τρόφιμο, με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών αλλά λίγες θερμίδες και ελαχιστο λίπος. Η εμπλουτισμένη της μορφή περιέχει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως βιταμίνη Β6 και Β12 αλλά και θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη. Περιέχει αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων,  πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως ψευδάργυρο και σελήνιο. Περιέχει επίσης β-γλυκάνη, η οποία  συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ενώ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για διαβητικούς.
Μπορεί να ενισχύσει και το ανοσοποιητικό σύστημα και να  μειώσει τις φλεγμονές χάρη στα στελέχη μυκητών που περιέχει. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση των εντερικών προβλημάτων.
Αποθηκεύεται σε καλά κλειστό δοχείο φαγητού ή σακουλάκι και μπορεί να διατηρηθεί πολύ καιρο στο ψυγείο.

Πως τη χρησιμοποιούμε
Η διατροφική μαγιά είναι ένα προϊόν με αλμυρή τυρένια γεύση, κατάλληλο για vegan, χορτοφάχους αλλά και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.Δύο κουταλιές της σούπας περιέχουν πάνω από 4γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας!
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίοδο νηστείας ως υποκατάστατο τυριου. Βοηθάει επίσης τις σάλτσες και τις σούπες να δέσουν καθώς τους προσδίδει μια πιο κρεμώδη υφή. 
Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιθεί ως τριμμένο τυρί σε vegan ή νηστίσιμες εκδοχές φαγητών, να προστεθεί σε σουπες, ακόμη και όσπρια, σάλτσες αλλά και κρέμες ( μπεσαμέλ κλπ), δινοντας ιδιαίτερη γεύση και υφή, στο νερό από τα ζυμαρικά στα οποία χαρίζει εξαιρετική γευση, ωμή πάνω στις σαλάτες, για έξτρα θρεπτικά συστατικά και περισσότερη γεύση, σε ντιπ, σός και dressing. Επίσης την πασπαλίζουμε στις ομελέτες, τις συνταγές με τόφου αλλά και πάνω από τα αλμυρά σνακ!

Μπορούμε επίσης να την πασπαλίσουμε στην τροφή των κατοικίδιων καθώς προσθέτει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά.
Ειναι λοιπόν ένα προϊόν με πολλαπλές χρήσεις, ένας εξαιρετικός διατροφικός σύμμαχος,  τον οποίο αξίζει να ανακαλύψουμε και να προσθέσουμε στο οικογενειακό μας τραπέζι!

Βρείτε το στο site μας https://lovenbio.gr/product-category/trofima/ypertrofes/page/2/

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

22/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
20/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
20/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
20/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
20/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι