ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διατροφή

Περιγραφή

Σίγουρα, όταν διακρίνουμε ότι το παιδί μας δεν έχει την αντίστοιχη όρεξη που θα περιμέναμε να έχει μερικές φορές μας ανησυχεί. Παρ' όλα αυτά όταν το παιδί μας έχει λίγη όρεξη αλλά γενικότερα δεν έχει ιδιαιτερότητα ως προς το τι θα φάει, τότε είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ρουτίνας ως προς την κατανάλωση των γευμάτων του. Επίσης, είναι απαραίτητο σε αυτό το πρόγραμμα να συμπεριληφθεί η διαδικασία του να κάθεται όλη η οικογένεια μαζί στο τραπέζι για την κατανάλωση του γεύματος. 

Τα γεύματα, συμπεριλαμβανομένων και των σνακς, θα πρέπει να καταναλώνονται ανά 3 με 4 ώρες και στο ενδιάμεσο να επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο του νερού. Αυτό βοηθάει ώστε το παιδί να καταφέρει να αυξήσει την αίσθηση της πείνας του και την επιθυμία του να θέλει να φάει το φαγητό του ή το σνακ του. Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να κάθεστε όλοι μαζί στο τραπέζι για φαγητό. Αυτή η συνήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς το παιδί θα σας παρακολουθεί στο τραπέζι και θα αποκτάει μια σωστή συμπεριφορά ως προς την κατανάλωση του φαγητού. Αυτό επίσης που θα πρέπει να κάνετε είναι ότι εσείς σαν γονείς θα επιλέγετε για το τι θα φάει το παιδί σας κάθε μέρα αλλά αυτό θα αποφασίζει για το πότε θα σηκώνεται από το τραπέζι. 

Ενώ δεν είναι κακό να το ρωτάτε εάν χόρτασε, όταν το παιδί σας πει ότι χόρτασε και δεν θέλει να φάει άλλο οφείλετε να το σεβαστείτε και να μην επιμείνετε στο να φάει περισσότερο. Όμως, θα πρέπει να παραμείνετε και βάση του προγράμματός σας και να μην του δώσετε κάποιο σνακ να φάει εκτός της προκαθορισμένης ώρας καθώς και ότι επιτρέπεται να φάει μόνο ότι θεωρείτε εσείς σωστό να φάει.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κάθε παιδί διαφέρει. Έτσι, εάν το παιδί σας δεν τρώει πολύ σε σχέση με άλλα παιδάκια δεν είναι κάτι ανησυχητικό από την στιγμή που η σωματική του κατάσταση με βάση την ηλικία του είναι φυσιολογική. Σε συνάρτηση βέβαιά και μιας σωστή ρουτίνας ως προς τα γεύματα του παιδιού σας θα μπορέσει να βοηθήσει πιο πολύ για να προγραμματίσει την όρεξή του. Εάν όμως διακρίνεται ότι μπορεί αυτή η συμπεριφορά του να έχει επιπτώσεις στο σώμα του ή στην ψυχολογία του τότε το πιο συνετό είναι να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας ώστε να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει ως προς την επίλυση του θέματος.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

26/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
26/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
26/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
26/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
26/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι