ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε ότι είναι στη φύση των παιδιών να ψάχνουν και να δοκιμάζουν τα όρια τους. Μη σας τρομάζει όμως αυτό, είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία της ανάπτυξης που οδηγεί τα παιδιά να γίνουν πιο ανεξάρτητα, να έχουν κριτική σκέψη, να μάθουν να προσαρμόζονται και να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους. 

Φυσικά, μέχρι να το πετύχουν αυτό είναι δική μας ευθύνη να ορίζουμε αυτά τα όρια ώστε πρώτα από όλα να είναι τα παιδιά μας ασφαλή και χαρούμενα. Οφείλουμε να τους μάθουμε πώς να διεκδικούν, με σεβασμό, χωρίς θυμό και με επιχειρήματα.

Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό:

  • Θέστε οικογενειακούς κανόνες και πρώτα από όλα μείνετε εσείς συνεπής σε αυτούς.
  • Μιλήστε με ξεκάθαρο τρόπο και πάντα με ευγένεια, εάν το παιδί είναι μικρό πέστε στο ύψος των ματιών του για να του μιλήσετε.
  • Να είστε πάντα συνεπής στον λόγο σας.
  • Να έχετε υπομονή και κατανόηση, αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, ζητήστε από τον/την σύντροφο να σας βοηθήσει.
  • Δείξτε με τις πράξεις σας αυτό που θέλετε να πείτε. Ότι και να λέμε στα παιδιά μας, δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που βλέπουν εμάς να κάνουμε.
  • Δώστε την ευκαιρία στο παιδί αν το επιτρέπει η περίσταση να κάνει λάθος και να εξηγήστε ξανά τους κανόνες και γιατί έχουν θεσπιστεί.
  • Παίξτε με το παιδί σας επιτραπέζια παιχνίδια, έτσι το παιδί μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο πως λειτουργούν οι κανόνες.

Αποκτήστε ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι: www.loot4kids.gr
Πείτε μας στα σχόλια τις δικές εμπειρίες και προτάσεις.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

21/05/2024

Από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, δεκάδες νέες ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης.

Πετράλωνα
21/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
21/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
21/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
21/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι