Παιδιά στο lockdown - Πώς να τα κρατήσετε ενεργά και απασχολημένα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Η καθημερινότητα για τα παιδιά στο lockdown έχει γίνει αρκετά δύσκολη και ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό γονέων. Προσπαθείτε όλη μέρα να διατηρήσετε μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς, χρόνου με το παιδί και κάθε άλλης υποχρέωσης. Σίγουρα οι μετακινήσεις και οι βόλτες έχουν περιοριστεί, ωστόσο σήμερα θα δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να κρατήσετε ενεργά τα παιδιά σας ακόμη και εν μέσω lockdown, ώστε να μην ξοδεύουν αμέτρητες ώρες μπροστά σε μία οθόνη.

Οι καλύτεροι τρόποι για να κρατήσετε ενεργά τα παιδιά στο lockdown

Η ενέργεια των παιδιών είναι τεράστια. Εάν κάθονται άπρακτα μέσα στο σπίτι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, είναι λογικό να διαταραχθεί ο ύπνος τους και γενικά η καθημερινή τους ρουτίνα. Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε ένα πρόγραμμα το οποίο και θα τα κρατά απασχολημένα, και θα τους προσφέρει την απαραίτητη διασκέδαση, αλλά και θα τους επιτρέπει να «ξεδίνουν».

Σωματική Άσκηση

Βασικό μέρος του συνολικού προγράμματος για τα παιδιά στο lockdown, θα πρέπει να αποτελεί η σωματική άσκηση. Άλλωστε, η άσκηση προσφέρει τεράστια οφέλη στον οργανισμό κάθε παιδιού και αποτελεί βασικό παράγοντα για να καταναλώσουν την αστείρευτη ενέργειά τους. Μπορεί οι άσκοπες μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί, ωστόσο στα πλαίσια των μέτρων έχει ενταχθεί και η σωματική άσκηση. Βρείτε κάποια στιγμή της ημέρας, στείλτε το απαραίτητο μήνυμα για σωματική άσκηση και βγείτε έξω με το παιδί σας. Ανάλογα την ηλικία μπορεί να είναι λίγο τρέξιμο, περπάτημα ή κάποια άλλη σωματική άσκηση.

Πάντοτε τηρώντας τις αποστάσεις από τρίτους, δώστε την δυνατότητα στο παιδί σας να τρέξει και να καταναλώσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Η έξοδος έστω και για λίγα λεπτά, είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την ψυχολογία τους.

Διατήρηση επαφής με τους φίλους

Ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού, οι κοινωνικές συναναστροφές είναι απαραίτητες. Από το δημοτικό ακόμη τα παιδιά αναπτύσσουν σημαντικές φιλίες και παρέες. Λόγω της επικρατούσας κατάστασης, καλό θα ήταν να διατηρηθεί η επαφή με τους φίλους της. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η τεχνολογία, που αν και θέλουμε να την αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, μας προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο επικοινωνίας. Μια βίντεο κλήση λοιπόν του παιδιού με τους φίλους του ώστε να συζητήσουν «τα δικά τους» θα βοηθήσει το παιδί σας πολύ.

Παιχνίδι για τα παιδιά στο lockdown

Το παιχνίδι είναι επίσης απαραίτητο σε κάθε ηλικία. Σε προηγούμενά μας άρθρα έχουμε αναλύσει τρόπους για να παίξουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά.
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:
• Παιχνίδια στο σπίτι που λατρεύουν τα παιδιά
• Έξυπνες δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι
• Διασκέδαση στο σπίτι - και όμως γίνεται!

Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερους τους διαθέσιμους τρόπους για να παίξει ένα παιδί στο σπίτι. Αυτό όμως που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ακόμη και στο παιχνίδι πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Καθορίστε από πριν πόση ώρα έχει διαθέσιμη για παιχνίδι μόνο του και πόση ώρα θα παίξετε και εσείς μαζί του. Η τήρηση του προγράμματος συμβάλει δραστικά στο να κρατήσετε τα παιδιά σας ενεργά.

Άλλοι τρόποι για να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα και ενεργά

Ορισμένες επιπλέον ιδέες για να κρατήσετε ενεργά και απασχολημένα τα παιδιά στο lockdown είναι:
1. Πηγαίνετε μαζί για τα ψώνια της ημέρας
2. Παίξτε κουτσό στην αυλή ή και μέσα στο σπίτι.
3. Προσπαθήστε να πείσετε το παιδί σας να μάθει μια νέα δεξιότητα.
4. Ετοιμάστε του ένα γήπεδο για μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και γενικά για αθλήματα που λατρεύουν τα παιδιά.
5. Στήστε εμπόδια και δοκιμασίες ώστε να δημιουργήστε ένα παιχνίδι τύπου «Survivor».
6. Κάντε γυμναστική μαζί του.

Τηρώντας ένα γενικό πρόγραμμα με τις ανωτέρω δραστηριότητες, θα βοηθήσει το παιδί σας να μείνει ενεργό, να μην βαριέται και φυσικά να κουράζεται ώστε να κοιμάται τις ώρες που πρέπει. Δυστυχώς, το lockdownείναι αρκετά δύσκολο για όλους μας. Ωστόσο για τα παιδιά είναι λίγο παραπάνω.Υπομονή και κάποια στιγμή θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι