ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Όταν αναφερόμαστε στα παζλ δεν αναφερόμαστε απλά σε ένα παιχνίδι. Τα παζλ αποτελούν μια από τις καλύτερες δραστηριότητες και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών. 

Ανάπτυξη συντονισμού χεριών – ματιών
Η διαδικασία που περιστρέφει τα κομμάτια, τα επεξεργάζεται και προσπαθεί να τα τοποθετήσει στη σωστή θέση βοηθάει στη βελτίωση της κίνησης του καθώς και στο πώς να συντονίζει τα χέρια του με την κίνηση των ματιών του.

Η λύση στα προβλήματα
Ένα από τα βασικά μαθήματα που παίρνει το παιδί παίζοντας παζλ είναι ότι χρειάζεται να σκεφτείς, να πράξεις και να λύσεις το πρόβλημα. Και εάν αυτό δεν πετύχει με την πρώτη δεν πειράζει ξαναπροσπάθησε μέχρι να το πετύχεις. Η επιτυχία έρχεται με δουλειά! Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί μαθαίνει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του, και να είναι περήφανο όταν καταλαβαίνει ότι μπορεί να τα λύσει και να προκαλεί τον εαυτό για να δοκιμάσει πιο δύσκολα πράγματα.

Ενισχύει την μνήμη
Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός παζλ το παιδί εξοικειώνεται με εικόνες, σχήματα, χρώματα και μεγέθη, τα οποία ο εγκέφαλος του τα επεξεργάζεται όλη την ώρα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. 

Στην αυτοπεποίθηση
Η αίσθηση περηφάνιας που αποκτά με την ολοκλήρωση του παζλ το κάνει να αισθάνεται σίγουρο για τις ικανότητές του. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να νιώθει σίγουρο ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και σε άλλα πράγματα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι