Παιχνίδι στον κήπο με ασφάλεια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Το καλοκαίρι ήρθε και πλέον τα παιδιά μας θέλουν να περνούν όλο τους το χρόνο παίζοντας στον κήπο. Αν και ο κήπος είναι μια εύκολη λύση και για εμάς τους γονείς υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή και εμείς να είμαστε ήσυχοι όση ώρα παίζουν έξω στον κήπο.

Ελέγξτε τα φυτά σας 
Υπάρχουν κάποια φυτά στον κήπο μας τα οποία μπορούν να είναι μια  κρυφή απειλή για την υγεία των παιδιών μας. Κάποια φυτά διαθέτουν τοξικές ουσίες στα φύλλα τους, με επακόλουθο εάν φαγωθούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των μικρών μας. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνουμε μια αναζήτηση για να δούμε ποια είναι τα «απαγορευτικά» φυτά από αυτά που διαθέτουμε και να τα αφαιρέσουμε από τον κήπο μέχρι το παιδί μας να είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνεται τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. 

Ομαλό έδαφος
Καλό είναι να παρακολουθούμε το έδαφος στον κήπο μας και όποτε διακρίνουμε ανωμαλία σε αυτό να το διορθώνουμε για να μην πέσει και χτυπήσει το παιδί μας.

Σιωπηλές παγιδούλες
Θυμάστε που όταν περπάτησε το παιδάκι σας στο σπίτι καλύψατε όλες τις γωνίες και αφαιρέσατε όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα γι αυτόν τον λόγο; Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να κάνετε ακριβώς το ίδιο με τον κήπο σας! Τα παιδιά όταν παίζουν είναι πολύ χαρούμενα και πολύ απρόσεκτα! Γι’ αυτό καλό είναι να προετοιμάσουμε τα έπιπλα και να αφαιρέσουμε οτιδήποτε μπορεί να τα τραυματίσει. 

Χωρίς νερό
Ξέρουμε ότι το νερό είναι ωραία επιλογή για να παίξουν τα παιδιά. Όμως εάν δεν θέλουμε να είμαστε συνέχεια από πάνω τους καλό είναι να αποφύγουμε τις πισινούλες ή έστω και τις λεκανίτσες γεμισμένες με νερό καθώς μπορεί να είναι αρκετό για να αποβεί σε κάτι μοιραίο. Επίσης, σε περίπτωση που τα χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να επιβλέπουμε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αφού τελειώσουμε να τους αδειάζουμε το νερό.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι