Φτιάξτε μαζί με το παιδί ταΐστρες για τα πουλάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστεί ένα παιδί την ζωή όλων των ζώων που κατοικούν σ’ αυτόν τον πλανήτη και να του γίνει αξία στη ζωή του είναι πρώτα να ενδιαφερθεί. Επειδή, όμως τα περισσότερα παιδάκια δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τα ζώα μερικές φορές είναι δύσκολο να του αναπτυχθεί αυτός ο σεβασμός. Έτσι, θα πρέπει να  βρίσκουμε τρόπους ώστε να τους ξυπνάμε την περιβαλλοντική τους πλευρά με ότι διαθέτουμε. Ένα ζώο που κάθε παιδί βλέπει στην καθημερινότητά του είναι τα πουλιά κάτι που μπορούμε να "εκμεταλλευτούμε". Φτιάχνοντας του μια ταΐστρα  είναι ένας τρόπος για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του παιδιού μας και να δει την συμπεριφορά αυτού του ζώου. Ο τρόπος για να κατασκευάσουμε μια τέτοια φωλιά είναι πολύ εύκολος.

Πως θα την κατασκευάσετε:
Κρατήστε την συσκευασία από το φρέσκο γάλα(μεγάλη κατά προτίμηση) και αφαιρέστε το περιτύλιγμα της από την εξωτερική μεριά. Ύστερα μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους όπως μπογιές, αυτοκόλλητα και με ότι άλλο εμπνευστείτε. Χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι στην μπροστινή επιφάνεια του κουτιού αφήστε 1 με δυο δάχτυλα περιθώριο από την βάση του κουτιού και κάντε μια πορτούλα εάν θέλετε μπορείτε να μην κόψετε την από πάνω μεριά της πόρτα έτσι ώστε να την τσακίσετε προς τα έξω και να την κάνετε τύπου υπόστεγο. Στο περιθώριο που αφήσαμε μεταξύ της βάσης και της πόρτας στερεώστε τρία ξυλάκια έτσι ώστε να μπορεί να κάτσει το πουλάκι. Τέλος ανοίξτε μια τρύπα στη κορυφή περάστε ένα ανθεκτικό σκοινί η καλώδιο και κρεμάστε την ταΐστρα αφού της έχετε βάλει μέσα τροφή.

Αφού τελειώσετε με την κατασκευή της ταΐστρας. Πάρτε ένα τετράδιο και δημιουργήστε ένα ημερολόγιο με ότι παρατηρούν τα παιδιά σας κάθε μέρα στα πουλιά. Είναι ένας απλός τρόπος για να κάνουμε τα παιδιά μας να ενδιαφερθούν για τα πουλιά για αρχή και σιγά σιγά να ενδιαφέρονται πιο πολύ και για τις ανάγκες των υπόλοιπων ζώων με έναν μοναδικό τρόπο. 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι