Χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνουμε υγιείς και δραστήριοι στο σπίτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορεί να βρεθούμε να ψάχνουμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο και να τρώμε από άνεση, άγχος και πλήξη. Το να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας δίνει συνεχή πρόσβαση σε φαγητό που μπορεί να οδηγήσει σε ανόητο σνακ και φαγητό. Το κλείσιμο κέντρων αναψυχής, πισινών και ακυρώσεων δραστηριοτήτων οδηγεί σε λιγότερο χρόνο σωματικής δραστηριότητας.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να παραμείνουμε ενεργοί και να είμαστε υγιείς στο σπίτι;
Το κλειδί είναι να επικεντρωθούμε στο να είμαστε προσεκτικοί - έχοντας επίγνωση του τι τρώμε, έχοντας επίγνωση των στοιχείων της πείνας και του κορεσμού μας και έχοντας υπόψη το χρόνο και την αδράνεια επί της οθόνης.

Παρακάτω θα δούμε 5 χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνουμε υγιείς και δραστήριοι στο σπίτι:

  • Περιορίστε την πρόσβαση σε ποτά και σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως χυμό, σόδα, λεμονάδα, μπισκότα, κέικ κ.λπ. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε την πρόσβαση είναι να μην αγοράσετε καθόλου αυτά τα είδη.
  • Απολαύστε γεύματα και σνακ στο τραπέζι χωρίς περισπασμούς (χωρίς παιχνίδια, τηλεόραση, iPad, τηλέφωνα κ.λπ.).
  • Δώστε προσοχή στα σημάδια της πείνας και του κορεσμού και βεβαιωθείτε ότι τρώτε από την πείνα και όχι από την πλήξη.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να προσδιορίσετε εάν έχετε βαρεθεί ή αν πραγματικά νιώθετε πεινασμένοι:

  • Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, πιείτε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια περιμένετε 10 λεπτά, εάν όμως είστε ακόμα πεινασμένοι, φάτε!
  • Αποσπάστε τον εαυτό σας και πηγαίνετε για μια βόλτα, διαβάστε ένα κεφάλαιο ενός βιβλίου. Αν μετά από αυτό, αισθάνεστε πεινασμένοι, μπορείτε να φάτε ένα σνακ!
  • Δώστε στον εαυτό σας 20 - 30 λεπτά για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα. Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να έχει αρκετό χρόνο για να επικοινωνήσει με την κοιλιά σας για να δείξει εάν είστε ή όχι γεμάτοι. Εάν είστε ακόμα πεινασμένοι μετά το φαγητό για 30 λεπτά φάτε κάτι ελαφρύ, όπως λαχανικά ή άπαχες πρωτεΐνες.

Καταναλώστε υγιεινά σνακ! Με κάθε σνακ που θα καταναλώνετε, θα έχετε σαν στόχο να περιλαμβάνει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με φρούτα, βραστό αυγό με ραβδί τυριού, σέλινο με φυστικοβούτυρο, φέτες μήλου και ξηρούς καρπούς, καρότα βουτηγμένα σε σάλτσα με χαμηλά λιπαρά ή χούμους.

Να είστε δραστήριοι! Στόχος σας για κάθε μέρα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά δραστηριότητας.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
28/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
28/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
28/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
28/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι