Γυμναστική παιδιών εν μέσω καραντίνας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Καθώς η δεύτερη φάση της καραντίνας συνεχίζει απτόητη γίνεται πιο αντιληπτό το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των παιδιών μας. Καθώς, όλες οι δραστηριότητες τους έχουν επηρεαστεί και οι περισσότερες έχουν μεταφερθεί στο διαδικτυακό κόσμο ώστε να επιτευχθεί η υλοποίηση τους, αρχίζει να επηρεάζεται με αρνητικό τρόπο η διάθεσή τους και η ψυχολογία τους. Επιπλέον, η σημαντική αύξηση των ωρών που σπαταλούν μπροστά από μια οθόνη ενισχύει την καταπόνηση του σώματος τους .

Αποτέλεσμα, λοιπόν, όλη αυτής της κατάστασης είναι ότι τα παιδιά αρχίζουν και βαριούνται και να μην έχουν διάθεση να ασχοληθούν με κάτι καθώς δεν διαθέτουν κάποια πηγή ενέργειας και έμπνευσης ώστε να τους προκαλεί ερεθίσματα και να τα κρατάει δραστήρια. Η καλύτερη, λοιπόν, λύση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι να τα κρατάτε σε εγρήγορση μέσω των διαφόρων τρόπων γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι.

Γιόγκα
Μια ωραία μέθοδος γυμναστικής που θα φέρει ευεξία στα παιδιά σας είναι η γιόγκα η οποία κάθε μέρα αποκτάει και μεγαλύτερο κοινό στις μικρές ηλικίες. Επιπλέον, είναι ένα είδος γυμναστικής που μπορεί να υλοποιηθεί είτε από ένα άτομο μόνο του είτε από ζευγάρια. Με αυτό τον τρόπο εάν διαθέτετε ελεύθερο χρόνο μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο στο διαδίκτυο τα οποία μπορούν να σας κατατοπίσουν ως προς τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας.

Παίξτε μπάσκετ ή ποδόσφαιρο δωματίου 
Τι πιο απλό από το να παραγγείλετε μια μπασκέτα δωματίου ή τέρματα ποδοσφαίρου από το διαδίκτυο; Εάν πάλι δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να σας έρθουν μπορείτε απλά να ορίσετε ένα καλαθάκι για μπασκέτα ή τα όρια του τέρματος και ξεκινήστε να παίζετε το άθλημα που προτιμάει το παιδί σας μέσα στο σπίτι. Έτσι, θα καταφέρετε να εκτονώσει το παιδί σας την ενέργεια που έχει μέσα του και θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε και να περαστέ πολύ όμορφα τον χρόνο σας με το παιδί σας μέσα στο σπίτι.

Let's dance
Αναμφισβήτητα ο χορός είναι ένας από του καλύτερου τρόπους γυμναστικής καθώς μπορείτε να γυμνάσετε όλο το σώμα σας. Βάλτε μουσική και αρχίστε να χορεύετε σε ξέφρενους ρυθμούς. Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα εκτονωθεί, θα χαλαρώσει, θα αποβάλλει το άγχος του και θα διασκεδάσει απίστευτα.

Extra tip: Δημιουργήστε το δικό σας χορευτικό με το αγαπημένο σας τραγούδι. Θα γελάσετε πολύ και θα είναι κάτι που θα είναι δικό σας και θα μπορείτε να κάνετε όποτε ακούτε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Κάντε σχοινάκι
Το σχοινάκι είναι ένας φανταστικός τρόπος γυμναστικής με πολλά οφέλη στο σώμα το δικό μας και των παιδιών μας. Έτσι, κάνοντας σχοινάκι το παιδί σας  θα ενδυναμώσει τους μυς του, την καρδιά του, θα αυξήσει το οξυγόνο στο σώμα του και ταυτόχρονα θα κάψει πολλές θερμίδες διασκεδάζοντας και χωρίς να νιώσει κούραση.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
01/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
01/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
01/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
01/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι