Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Όπως όλα δείχνουν και με την δεύτερη καραντίνα να μας έχει προφτάσει ήδη, φαίνεται ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Παρ’ όλα αυτά το ηθικό μας θα πρέπει να παραμένει ακμαιότατο και να ζήσουμε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά μας όπως μας αξίζει. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε τα Χριστούγεννα ξεχωριστά και μοναδικά για την οικογένεια σας.

1. Ο κινηματογράφος σπίτι σας
Κανονίστε βραδιές σινεμά στο σπίτι σας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πληθώρα ταινιών με θέμα τα Χριστούγεννα. Το πνεύμα των Χριστουγέννων, το Πολικό εξπρές και ο κατεργάρης των Xριστουγέννων είναι μερικές από αυτές που μπορείτε να δείτε. Φτιάξτε ποπ κορν και καθίστε να απολαύσετε την ταινία όλοι μαζί. Σίγουρα θα είναι μια δραστηριότητα που θα δημιουργήσει ωραίες αναμνήσεις στα παιδιά σας.

2. Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες
Εάν δεν φτιάξετε αυτό τον καιρό μικρές χριστουγεννιάτικες κατασκευές τότε πότε; Προμηθευτείτε όλα τα σύνεργα που μπορεί να χρειαστείτε και αφήστε την φαντασία την δική σας και των παιδιών σας ελεύθερη να δημιουργήσει και να είστε σίγουρη ότι θα περάσετε ένα όμορφο και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας που θα θέλετε να επαναλάβετε συνέχεια.

3. Γλυκά Χριστουγέννων
Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που δεν λείπουν τα γλυκά από το σπίτι μας. Όταν, λοιπόν, θελήσετε να τα φτιάξετε φροντίστε να σας βοηθήσουν τα παιδιά σας. Η διαδικασία όλη θα σας ανταμείψει καθώς θα γελάσετε πολύ και τα παιδιά σας θα νιώσουν ωραία βοηθώντας σας και δείχνοντας τους ότι για εσάς έχει περισσότερη σημασία να περνάτε το χρόνο μαζί τους πάρα να φτιάξετε τα τέλεια γλυκά.

4. Παραμύθια
Μια δραστηριότητα που λατρεύουν όλα τα παιδάκια είναι να τους διαβάζουν παραμύθια ή να ακούν ιστορίες, καθώς τους ενισχύετε η φαντασία τους. Μαζευτείτε, λοιπόν, όλοι μαζί και διαβάστε όσα περισσότερα παραμύθια μπορείτε και πείτε όσες ιστορίες μπορείτε να θυμηθείτε οι ίδιοι για τα παιδικά σας χρόνια.

Γενικότερα, βρείτε πράγματα που ευχαριστούν τα παιδιά σας και κάντε τα. Φροντίστε να περάσετε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μαζί τους και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις και σε εσάς και σε εκείνα. Θυμηθείτε ότι σε κάθε ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα Χριστούγεννα, γι' αυτό φροντίστε να κρατήσετε την μαγεία των Χριστουγέννων για εκείνα ζωντανή.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι