Ποιος είπε ότι δεν χωράει σ’ ένα πρόγραμμα διατροφής ένα πλούσιο brunch;
Τα pancakes είναι από τα πιο δημοφιλή και λαχταριστά πιάτα που επιλέγουμε σε τέτοιες περιπτώσεις - και σήμερα σου προτείνουμε μία από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για να δοκιμάσεις!
“Pancakes καρότου με σιρόπι σφενδάμου και ξηρούς καρπούς!”
Υλικά (8-10 pancakes):
- 2 μεσαία καρότα
- 150γρ νιφάδες βρόμης
- 150ml φυτικό ρόφημα βρόμης
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Λίγη κανέλλα, κουρκουμάς και τζίντζερ
- Για το topping: σιρόπι σφενδάμου και μιξ τριμμένων ξηρών καρπών (π.χ. καρύδια ή φιλέ αμυγδάλου)
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία, tοποθετούμε με μία κουτάλα λίγο από το μίγμα και απλώνουμε με απαλές κινήσεις.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό και ύστερα αναποδογυρίζουμε τo pancake μας για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (1 λεπτόακόμη)!
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Για το τέλος, γαρνίρουμε με το σιρόπι σφενδάμου και τους ξηρούς καρπούς!
Καλή απόλαυση!