Τον χειμώνα τα μήλα είναι από τα φρούτα που καταναλώνουμε καθημερινά μικροί και μεγάλοι είτε ωμά είτε σε γλυκό. 
Εμείς προτείνουμε μία υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής που σίγουρα θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν! Χρειαζόμαστε μόνο ένα wok ή ενα βαθύ τηγάνι και ένα μπόλ για να ανακατέψουμε τα υλικά!

Υλικά
6 μήλα golden
Χυμός από ένα λεμόνι
30cl κρέμα μαγειρικής αμύγδαλο
120gr ζάχαρη κατά προτίμηση demerara για έξτρα άρωμα
3 κ.σ. γεμάτες σουσάμι άσπρο

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε τέταρτα και τους βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπόλ και τα ραντίζουμε με το χυμό από λεμόνι.
Ζεσταίνουμε το γόκ και ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, χωρις λάδι, μέχρι να ροδίσει. ( προσοχή, ροδίζει πολύ γρήγορα!). Το βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο γοκ και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεσταινουμε μέχρι να έχουμε μία ανοιχτόχρωμη καραμέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και αφού τα ανακατέψουμε, τα αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά για να καραμελώσουν, σε μέτρια φωτιά.
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.