Ενα πολύ γευστικό και αρωματικό κέικ με γλυκιά κολοκύθα, το λαχανικό του χειμώνα! Δεν περιέχει ζάχαρη, μόνο μέλι και είναι ιδανικό για πρωινό αλλά και για σνάκ για τα παιδιά! Θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό.
Υλικά:
- Aλεύρι ντίνκελ ολικής 2 φλιτζάνια
- Μπέικιν Πάουντερ χωρίς γλουτένη 2 κ.γ.
- Αυγα 2
- Μελι ½ φλιτζάνι
- Ελαιολαδο ⅓ φλιτζάνι
- Πουρές ψημένης κολοκύθας 1 φλιτζάνι
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
- 1 στυμμένο πορτοκάλι
- Σοδα χωρίς αλουμίνιο 1 κ.γ.
- Κανελα βιολογική 1 κ.γ.
- Μοσχοκάρυδο
- Αλατι ½ κ.γ.
- Εκχυλισμα Βανίλιας βιολογικό 1 κ.γ.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, περίπου 300gr, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κάνουμε πουρέ με το ραβδομπλέντερ.
Δυαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ και ανακατέβουμε με το μίξερ.
Βάζουμε σε φόρμα κέικ με λαδόκολλα ή λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή με frosting, αλλά και σκέτο!
Για το halloween εμείς το βάλαμε σε μικρά στρογγυλά ταψάκια και κοψαμε μάτια και στόμα απο χαρτί πρίν το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη! Τρομακτικά νοστιμο!