Πώς να επιλέξετε παιχνίδι με βάση την ηλικία του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Μπήκαμε για τα καλά στον ρυθμό του Πάσχα, γονείς, νονοί, γιαγιάδες, θείοι φίλοι και γνωστοί προσπαθούν να επιλέξουν το σωστό παιχνίδι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του παιδιού, θα εκπαιδευτεί και θα διασκεδάσει. 

Πώς επιλέγουμε όμως το κατάλληλο παιχνίδι για δώρο.
Σίγουρα το πρώτο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι η ηλικία, τα ενδιαφέροντα του αλλά και τις δεξιότητες που θέλουμε να ενισχύσουμε.

0-12 μηνών: επιλέγουμε παιχνίδια με πλούσια αισθητηριακά ερεθίσματα. Παιχνίδια όπως τα κρεμαστά, μασιτικά, ντουντου, κουδουνίστρες, γυμναστήρια και ταμπλό δραστηριοτήτων είναι ιδανικές επιλογές για δώρο.

12-24 μηνών: παιχνίδια στοίβαξης, ξύλινα τουβλάκια, τρεχαλίτσες, εν σφηνώματα, λούτρινα  θα εντυπωσιάσουν το παιδί και θα το απασχολήσουν δημιουργικά.

2-6 ετών: Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά εισάγονται σε νέους τύπους παιχνιδιού όπως τα παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια, παζλ, μουσικά, πατίνια, ποδήλατα ισορροπίας, κουκλόσπιτα, φιγούρες κ.α.

6-8 ετών: Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι σε θέση να παίξουν ομαδικά και πιο σύνθετα παιχνίδια των προηγούμενων προτάσεων όπως επιτραπέζια, παζλ, STEM, κατασκευές είναι ιδανικές επιλογές για δώρο.

8-12 ετών: Πλέον τα παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά και είναι σε θέση να ολοκληρώσουν πολύπλοκες κατασκευές, να παίξουν σύνθετα  παιχνίδια, να λύσουν γρίφους, να κατασκευάσουν τα δικά τους τηλεκατευθυνόμενα, να φτιάξουν παζλ πάνω από 400 κομμάτια κ.α.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
06/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
06/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
06/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
06/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι