Ομαδικά παιχνίδια, ομαδικά γέλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Τι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία; Μα φυσικά τα γέλια που κάναμε με τους φίλους μας παίζοντας τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Και επειδή το παιδικό γέλιο είναι αξία ανεκτίμητη έχει σημασία να μάθουμε στα παιδιά μας αυτά τα παιχνίδια που μας πρόσφεραν από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχουμε για την παιδική μας ηλικία έτσι ώστε να δημιουργήσουν και αυτά τις δικές τους.

Ας μεταλαμπαδεύσουμε τα παιχνίδια που παίζαμε λοιπόν!

•    Ο "Δημιουργός του Πάγου"
Πως παίζεται: Δίνουμε τα ψεκαστήρια στα παιδιά και ορίζουμε την περιοχή του παιχνιδιού. Αποφασίζουν ποιός θα είναι ο "Δημιουργός Πάγου". Ψεκάζοντας ο "Δημιουργός Πάγου"  με το νερό ένα παιδί, αυτό "παγώνει" και απαγορεύεται να κουνηθεί. Έπειτα, συνεχίζει να κυνηγάει τα υπόλοιπα παιδιά για να τα "παγώσει" ενώ αυτά προσπαθούν να ψεκάσουν με νερό τον παγωμένο συμπαίκτη τους, για να τον ελευθερώσουν από τον πάγο. Μόλις ο "Δημιουργός Πάγου"  "παγώσει" όλα τα παιδιά τελειώνει το παιχνίδι και βγαίνει νικητής. Πάμε πάλι από την αρχή.

•    Κοιμισμένα λιοντάρια
Πως παίζεται: Όλοι οι παίκτες ξαπλώνουν στο πάτωμα ανάσκελα και κάθονται ακίνητοι εκτός από έναν. Ο συγκεκριμένος παίκτης παρατηρεί εάν κινούνται τα "κοιμισμένα λιοντάρια" και προσπαθεί με διάφορα πειράγματα να τα κάνει να κουνηθούν, εαν κάποιος κουνηθεί σηκώνεται και γίνεται βοηθός του. Απαγορεύεται το άγγιγμα και κερδίζει ο τελευταίος παίκτης που θα μείνει στο πάτωμα.

•    Αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα ... μέρα ή νύχτα; 
Πως παίζεται: Ο παίκτης που τα φυλάει γυρίζει την πλάτη του στα υπόλοιπα παιδιά και φωνάζει: "Αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα, μέρα ή νύχτα;" όσο μιλάει όλα τα παιδιά κινούνται προς το μέρος του. Όταν όμως τελειώσει η φράση του πρέπει να μείνουν όλοι ακούνητοι, εάν κάποιος δεν τα καταφέρει ξανά γυρνάει στην αρχική του θέση. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτυπήσουν την πλάτη αυτού που τα φυλάει έτσι ώστε να τους κυνηγήσει μέχρι να πιάσει τον επόμενο παίκτη που θα τα φυλάξει.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι