Καλοκαίρι - Καλοκαίρι τι καλό μας έχεις φέρει;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση / Συμβουλές για γονείς, Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Οι πιο τολμηροί έχουν κάνει ήδη τις πρώτες βουτιές, οι υπόλοιποι ετοιμαζόμαστε ψυχικά και σωματικά για τις πρώτες αποδράσεις στην παραλία. 

Ποιος δε θέλει να παίξει στην άμμο με κουβαδάκια και φτυαράκια;
Μία από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες με τα παιδιά είναι να φτιάχνω τεράστια κάστρα από άμμο. Ξεκινάω τοποθετώντας όλα τα απαραίτητα ''εργαλεία'' στο στρώμα παιχνιδιού/τσάντα και αφού φτάσουμε στην παραλία απλώνω το στρωματάκι για να κάτσουμε και ξεκινάμε τις κατασκευές.

Πρώτα μαζεύουμε βότσαλα και φτιάχνουμε τείχη. Μετά ετοιμάζουμε το εσωτερικό του κάστρου με δρόμους και διάφορα κτήρια από άμμο. Φυσικά, όποιο κάστρο σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και μια τάφρο. Με ξυλαράκια φτιάχνουμε μια γέφυρα και αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή ξεκινάει το παιχνίδι με τις φιγούρες. 
Tο παιχνίδι στην άμμο είναι ένα τέλειο αισθητηριακό παιχνίδι που βοηθάει στη λεπτή κινητικότητα, τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα αλλά και την αυτοπεποίθηση όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.
Μόλις βαρεθούν το παιχνίδι με το κάστρο ή τις μέρες που δεν έχουμε τόσο χρόνο οργανώνουμε τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν έρθει στην παραλία και παίζουμε με διάφορα άλλα παιχνίδια που έχουμε μαζί μας όπως κρίκους, φρίσμπι, μπάλα, ρακέτες και άλλα.
Αυτά τα είδη παιχνιδιού βοηθούν στις κινητικές δεξιότητες, τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη χωρική ευφυΐα, τη συνεργασία και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Στο Loot4kids καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με μια νέα συλλογή παιχνιδιών εξωτερικού χώρου, Θαλάσσης αλλά και παιδικά γυαλιά ηλίου που θα προστατεύσουν τα ματάκια του παιδιού σας και θα καταπλήξουν τα πλήθη.

- Επισκεφτείτε τώρα το www.Loot4kids.gr και κάντε τις καλοκαιρινές αγορές σας.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
04/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
04/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
04/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
04/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι