Η Μαγεία του Θεάτρου για τα Παιδιά: "Συννεφάκι ακι ακι" από το Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Η Τέχνη που Αγγίζει Καρδιές και Νους - Μια Προτροπή για τους Γονείς

Το Θέατρο πάντοτε θεωρούνταν  μια πηγή μαγείας, δημιουργικότητας και ανακάλυψης για τα παιδιά. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες παραστάσεις μπορούν να μεταφέρουν τους μικρούς θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο θαυμασμό και ευκαιρίες για μάθηση. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης βρίσκεται στο Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο.

Το Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο

Η Ιρίνα Μποϊκο, από την εποχή που ήταν φοιτήτρια σκηνοθεσίας, έχει αφιερώσει την καρδιά και την ψυχή της στην αναζήτηση της ουσίας στην τέχνη. Η πεποίθησή της είναι ότι το θέατρο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε μορφή, αρκεί να μην είναι ανούσιο. Αυτό το όραμα έχει οδηγήσει την εταιρία της να δημιουργήσει παραστάσεις που ενδιαφέρουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με ενορχηστρωμένο, μαγικό τρόπο.

Στη διάρκεια της πορείας της, το Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των συνθετών Πλάτωνα Ανδριτσάκη και Γιώργου Στεφανακίδη, της σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου, και του ζωγράφου Θοδωρή Κανάκη. Αυτές οι συνεργασίες έχουν εμπλουτίσει τις παραστάσεις τους, καθιστώντας τες ακόμα πιο μαγικές και αξέχαστες.

"Συννεφάκι ακι ακι" από το Baby Θέατρο

Η παράσταση "Συννεφάκι ακι ακι" από το Baby Θέατρο αποτελεί το απόλυτο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου για τα πολύ μικρά παιδιά. Προορίζεται για βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά 2,5 ετών και αποτελεί την πρώτη τους επαφή με το θέατρο. Η παράσταση είναι τρυφερή, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες, ήχους, μουσική, χρώματα και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Το μικρό Συννεφάκι Άκι-Άκι ταξιδεύει τα παιδιά ανάμεσα στις τέσσερις εποχές του χρόνου, ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, στον ήλιο και τη βροχή, στη γη και τον ουρανό για να πάνε επίσκεψη στη γιαγιά και τον παππού, τα μεγάλα σύννεφα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν, να παίξουν, να ενθουσιαστούν, να καθίσουν, να μπουσουλήσουν και να τρέξουν "πάνω στα σύννεφα"!

Γιατί αξίζει να επιλέγουν οι γονείς το θέατρο για την παιδική διασκέδαση; Η απάντηση είναι πολυσύνθετη:

·         Προώθηση της Έκφρασης: Οι παραστάσεις ενθαρρύνουν την έκφραση και την επικοινωνία. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνούν με άλλα παιδιά και ενήλικους.

·         Ανάπτυξη Φαντασίας: Οι παραστάσεις διεγείρουν τη φαντασία και τον δημιουργικό νου των παιδιών. Τα βοηθούν να δημιουργούν και να ονειρεύονται.

·         Κοινωνική Μάθηση: Το θέατρο διδάσκει τη σημασία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της αναγνώρισης των αναγκών και συναισθημάτων των άλλων.

·         Μάθηση μέσα από τη Διασκέδαση: Τα παιδιά μαθαίνουν πολλά πράγματα μέσα από το θέατρο, χωρίς να το αντιλαμβάνονται ως μάθηση. Αναπτύσσουν γνώσεις στον τομέα της γλώσσας, της μουσικής, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της καλλιτεχνικής κρίσης.

Προγραμματίστε την επίσκεψη σας. Οι παραστάσεις του Θεάτρου Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους γονείς να μοιραστούν τη μαγεία του θεάτρου με τα παιδιά τους. Μέσα από αυτές τις ποιοτικές παραστάσεις, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, ανακαλύπτουν τον κόσμο της τέχνης και ενστερνίζονται την αγάπη για το θέατρο.

Μην χάσετε την ευκαιρία και πάρετε μέρος σε αυτήν την όμορφη περιπέτεια.

Επικοινωνήστε με το Θέατρο Κούκλας Ιρίνα Μποϊκο στο 697 36 31 659 και απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας την μαγεία του θεάτρου.

Επόμενες παραστάσεις στις 04,11,18 και 25 Νοεμβρίου 10.30 με 11.10

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
01/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
01/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
01/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
01/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι