28η Οκτωβρίου: Πώς να περάσετε υπέροχα την αργία με τα παιδιά σας!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Μπορεί φέτος η παρέλαση να μην πραγματοποιηθεί, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνετε για να περάσετε υπέροχα και δημιουργικά την αργία με τα παιδιά σας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει υποβάλει σε μια καθημερινότητα που πραγματικά μοιάζει αέναη και η οποία μας κάνει να χάνουμε πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια μας. Η φετινή αργία της 28ης Οκτωβρίου που πέφτει μεσοβδόμαδα είναι μια σημαντική ανάσα για εσάς και την οικογένειά σας. Και μπορεί να μην υπάρχει παρέλαση να μας τονώσει το εθνικό μας φρόνημα, όμως μπορείτε να περάσετε εποικοδομητικά το χρόνο σας με τα παιδιά σας, κάνοντας μικρές… τρέλες που θα λειτουργήσουν ως αλατοπίπερο στην ρουτίνα σας.
Οι έγνοιες, οι υποχρεώσεις, το άγχος, τα βάρη, οι ανάγκες της οικογένειας σε κάνουν μερικές (μπορεί και πολλές) φορές να λειτουργείς στον… αυτόματο. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούν, αυτό που μένει, είναι οι αναμνήσεις και οι ωραίες στιγμές της ζωής, ειδικά αυτές που έχεις περάσει με τα παιδιά σου. Και υπάρχουν τρόποι, ακόμη και μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου.

Μαγειρέψτε παρέα
Φτιάξτε παρέα το φαγητό της ημέρας σας. Βάλε το καμάρι σου να πλύνει τα λαχανικά, αφού πρώτα του δείξεις το σωστό τρόπο. Για να το κάνεις πιο διασκεδαστικό φρόντισε να του εξηγείς συνεχώς τη διαδικασία, ώστε να νιώθει ότι κι αυτό μετέχει στη διαδικασία.

Φτιάξτε παρέα το μπαλκόνι σας!
Μια καλή ιδέα είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να μετατρέψεις μαζί με το παιδί σου το μπαλκόνι σου σε έναν υπέροχο, μικρό κήπο. Πάρτε τα απαραίτητα από το φυτώριο της γειτονιάς σου και μαζί με το παιδί σου αφιέρωσε λίγο χρόνο για να φτιάξεις μια υπέροχη πράσινη γωνιά. Για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον ακόμα συμφωνείστε πως κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να φροντίζει το δικό του φυτό και θα είναι υπεύθυνο για αυτό.

Κάντε γυμναστική παρέα!
Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ, οπότε γιατί να μην παίξεις παρέα του; Άστο να αποφασίσει εκείνο το παιχνίδι που θέλει και βγείτε στο πάρκο της γειτονιά σας να παίξετε! Έχουμε να σας προτείνουμε κι εναλλακτικές προτάσεις, όπως να κάνετεyoga ή καιpilates, δραστηριότητες αρκετά διαφορετικές από ότι έχει μάθει μέχρι τώρα και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστεί.

Παζλ, σταθερή αξία
Παραδοσιακή, οικονομική δραστηριότητα η οποία μάλιστα απαιτεί και αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί. Το παζλ αποτελεί την ιδανική δραστηριότητα για παιδιά κάθε ηλικίας, μιας και σύμφωνα με έρευνες βελτιώνουν τη μνήμη, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων, βελτιώνουν τον οπτικοκινητικό συντονισμό και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την υπομονή των παιδιών. Πάρε θέση δίπλα στο παιδί σου και ξεκινήστε να φτιάχνετε το παζλ παρέα.

Εξαιρετικά σημαντικό: Περιόρισε την έκθεση στην τηλεόραση και το internet Μπορεί για πολλούς να είναι η πιο απλή λύση, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια μεγάλη διάχυση ειδήσεων που προβάλλεται μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς επίσης και άρθρων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν στο παιδί έντονο άγχος και σύγχυση και να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει. Για το λόγο αυτό περιόρισε την έκθεση του παιδιού σου στο διαδίκτυο και στη τηλεόραση κι εξήγησε του ότι είναι καλύτερο να ασχοληθεί με πιο δημιουργικά πράγματα από ότι με τη τηλεόραση και το internet.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

26/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
26/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
26/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
26/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
26/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι