11 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Και έρχεται, λοιπόν, άλλο ένα Σαββατοκύριακο και ξεκινάς να αναρωτιέσαι τι άλλο να κάνεις με τα παιδιά σου… και πάντα το μυαλό σου «πάει» στο θέατρο… και αυτό διότι τα οφέλη από μια θεατρική παράσταση είναι πολλά!!!

Αρχικά, το θέατρο προκαλεί τη φαντασία μικρών και μεγάλων, και κάνει το μυαλό να ταξιδεύει, βοηθώντας κατά αυτόν τον τρόπο το σώμα και το πνεύμα να ξεφεύγουν από τη μίζερη, βαρετή και άλλες φορές πολύπλοκη ή και αγχώδη καθημερινότητα. Γενικά, μια θεατρική παράσταση διεγείρει τη σκέψη και συμβάλλει στη γέννηση νέων ιδεών. Ο θεατής μέσα από την κάθε πλοκή «γίνεται ένα» με τα δρώμενα, εμπλέκεται νοερά σε καταστάσεις και προσπαθεί να λύσει μυστήρια και προβλήματα. Ακόμη, αναπτύσσει δεξιότητες ενσυναίσθησης αφού προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση των ηθοποιών ως πραγματικών ανθρώπων, και βοηθά στην αναγνώριση συναισθημάτων κάτι το οποίο με τη σειρά του ενισχύει τον συναισθηματικό του κόσμο και τις κοινωνικές δεξιότητές του.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη από μια θεατρική παράσταση… Η ικανοποίηση, η διασκέδαση και η πληρότητα που μπορεί να αισθανθεί ο θεατής και πιο πολύ ο μικρός ηλικιακά θεατής, με το τέλος μιας θεατρικής παράστασης, δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε να εξηγηθούν με λέξεις! Και μην απορείτε για το αν προσέχει ή πώς γίνεται να προσέχει ένα παιδί μια θεατρική παράσταση… Νεότερες έρευνες δείχνουν πως το θέατρο ενισχύει τη συγκέντρωση και την ποιότητα προσοχής ενός παιδιού καθώς σώμα, μυαλό και συναίσθημα λειτουργούν ταυτόχρονα με κοινό στόχο την επικοινωνία τόσο με τους πρωταγωνιστές στη σκηνή όσο και με τους υπόλοιπους θεατές, όταν αυτό επιχειρείται.

Ωραία όλα αυτά αλλά… πώς μπορείτε να επιλέξετε μια θεατρική παράσταση ποιοτική που θα εμπεριέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία; Πώς μπορείτε να αισθανθείτε ως γονείς, ασφαλείς και σίγουροι ότι τα έξοδα που θα κάνετε για ένα θέαμα, θα αξίζουν, αφήνοντάς σας ταυτόχρονα και ικανοποιημένους για το αποτέλεσμα;

Κι εδώ είναι που σας προσφέρουμε με χαρά τη δική μας βοήθεια… Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες παιδικές θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα, που πληρούν όλα τα παραπάνω κριτήρια. Θεωρούμε πως η ποιότητά τους, τα ηθικά διδάγματά τους, ο τρόπος παραγωγής τους, οι συντελεστές τους και η απόλαυση που απορρέει από αυτές, μπορούν να τις εντάξουν στις προτιμήσεις σας και στα μελλοντικά σας σχέδια. Θα χαρούμε να έχουμε και τη δική σας γνώμη. Προς το παρόν θυμηθείτε τα υπέροχα χαμόγελα και τα μέγαρα ζωντάνια προσωπάκια των μικρών θεατών με το τελευταίο χειροκρότημα και…
Καλή σας Διασκέδαση!!!


1. Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή
Alhambra Art Theater I Στουρναρη 53, Αθήνα 104 32 I Τηλέφωνο: 2105220120


Αυτά τα Χριστούγεννα τα περνάμε… στην καλοκαιρινή Αίγινα, μαζί με τους ήρωες του Θησαυρού της Βαγίας! Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη σκηνή του Θεάτρου Αλάμπρα. Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία, με εξαμελή θίασο και με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια. Για τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών, το πρόγραμμα των παραστάσεων αλλάζει και η παρέα των μικρών φίλων μας περιμένει να ζήσουμε μαζί τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες στις 26 και 27 Δεκεμβρίου και 2, 6 και 8 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


2. Αίσωπος ένας φίλος απ' τα παλιά
Κάτω απ'την γέφυρα I Ζαΐμη και Γιαννόπουλου, Πειραιάς 185 47 I Τηλέφωνο: 2104816200

Μια φορά κι ένα καιρό… 600 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, στη Φρυγία, κάπου στα βάθη της Μικράς Ασίας, έζησε ένας δούλος, που τον έλεγαν Αίσωπο. Ήταν πολύ μελαχρινός (Αίσωπος, στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Αιθίοπας), κοντούλης, ασχημούλης, τραυλός και … κούτσαινε λιγάκι. Κι όμως, αυτό το βασανισμένο πλάσμα, πάλεψε σ’ όλη του τη ζωή για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Έκανε το όνομά του γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και οι μύθοι του (υποδείγματα ήθους και ευθυκρισίας) γαλούχησαν γενιές και γενιές ανά τους αιώνες.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


3. Ο Ρομπέν των δασών
Γυάλινο Μουσικό Θεατρο I Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη 171 21 I Τηλέφωνο: 2109327356


Ο πιο γνωστός και αγαπημένος ήρωας όλων των εποχών, επισκέπτεται φέτος και για όλη τη θεατρική χρονιά, την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Ο Ρομπέν των Δασών, εμβληματικός και ατίθασος, έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία, να συντρέξει τους φτωχούς και να υπερασπιστεί με τόλμη αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


4. Ο Λύκος και τα 7 κατσικάκια από το Θέατρο Κούκλας
Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο/ Θέατρο Olvio I Φαλαισίας 7, Αθήνα 118 55 I Τηλέφωνο: 2103414118

Μια παράσταση για παιδιά 2,5-5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
«Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ένα δάσος μαγικό, ζούσε μια όμορφη κατσίκα με εφτά μικρά παιδάκια που ήταν γλυκά κατσικάκια: Μπόμπυ, Ρόμπυ και Μαρίκα, Μπέλα, Τότης και Τιτίκα Και ο μικρός Μικρούλης Ρο! Μια φορά κι έναν καιρό!»

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


5. Πράκτορες του Πλανήτη - Τέρατα των Θαλασσών
Underdog Entertainment / Θέατρο Βέμπο I Καρόλου 18, Αθήνα 104 37 I Τηλέφωνο: 2105221767

Μία πρωτότυπη ελληνική θεατρική παράσταση ξεκινάει το ταξίδι της από την Αθήνα, με σκοπό να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να ενημερώσει διασκεδάζοντας τους μικρούς και μεγάλους θεατές για θέματα που απασχολούν όλους μας τώρα και στο μέλλον: την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


6. Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά
Θέατρο Φούρνος I Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72 I Τηλέφωνο: 2106460748

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό.  Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


7. Η χώρα των πουλιών
Θέατρο Κνωσσός I Κνωσού 11, Αθήνα 112 53 I Τηλέφωνο: 2108677070

Συνεχίζοντας την πρωτοπόρα διαδρομή του στο εκπαιδευτικό θέατρο, το «Θέατρο Κνωσός» παρουσιάζει την παράσταση «Η Χώρα των Πουλιών», εμπνευσμένη από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. ντλώντας υλικό από τους σύγχρονους προβληματισμούς του ανθρώπου και τα κοινωνικά φαινόμενα, το κείμενο δίνει νέα πνοή στο κλασικό έργο διατηρώντας με απόλυτο σεβασμό τις αξίες και το ύφος του Αριστοφάνη.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


8. Rock Καλικάντζαροι
Μορφές Έκφρασης I Αλκμήνης 13, Αθήνα 118 54 I Τηλέφωνο: 2103464002

Ένα μοναδικό Ροκ Musical έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και την κέφι του. Οι Ροκ καλικάντζαροι απειλούν την πόλη και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μας! Από τις Μορφές Έκφρασης για όλη την οικογένεια! Το ροκ χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ επιστρέφει για να μας θυμίσει πως... Η αγάπη μπορεί τα πάντα να νικήσει!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


9. Γιαγιά Σμύρνη
Θέατρο Πρόβα I Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39 I Τηλέφωνο: 2108818326

Η παράσταση είναι ντυμένη με σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια και συστήνει στους μικρούς θεατές την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας. Θίγονται επίσης με μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση ζητήματα όπως η προσφυγιά και τα δεινά του πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


10. Ο Μαγεμένος τάρανδος
Πολυχώρος Αυλαία I Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πειραιάς 185 35 I Τηλέφωνο: 2104297771

Αυτές τις γιορτινές μέρες επικρατούν χαρά, τραγούδια και χορός! Αυτό επικρατεί και στο παλάτι....όμως για πόσο;  Δυστυχώς για πολύ λίγο αφού η κακιά Άλεν και ο Μάγος πατέρας της, Οζαν επέλεξαν να "μαυρίσουν "αυτές τις γιορτές. 

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ


11. Του τραγουδιού το παραμύθι
Θεατρομάθεια - Θέατρο Άβατον I Ευπατριδών 3, Αθήνα 118 54 I Τηλέφωνο: 2103412689

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Freepik

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι