Σύμφωνα με τη Μεσογειακή διατροφή, καλό είναι να καταναλώνουμε συχνά ψάρι και συγκεκριμένα τουλάχιστον 1-2 μερίδες/ εβδομάδα!
Τι γίνεται, όμως, στις περιπτώσεις που δεν μας αρέσει το ψητό ψάρι ή, ακόμη, όταν τα παιδάκια μας αρνούνται να το δοκιμάσουν; ...το κάνουμε μπιφτεκάκια!
Είναι πολύ εύκολα και πρακτικά αφού μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα καταναλώσουμε όποτε θέλουμε!
Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως θα τα φτιάξουμε:
Υλικά (20 κεφτεδάκια):
- 1 κιλό φιλέτο ψαριού (π.χ. πέρκα ή σφυρίδα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα τριμμένα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδ
- 3 κ. σούπας μαϊντανός
- 2 αυγά
- 100γρ νιφάδες βρόμης
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ. σούπας πελτέ τομάτας
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας σε μπολ! Πλάθουμε περίπου 20 κεφτεδάκια. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο για να σφίξουν. Ψήνουμε στους 180ο C για 20-30 λεπτά περίπου!