Το οικογενειακό γεύμα και η μαγεία του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Τα οικογενειακά γεύματα μας διδάσκουν και ότι το να είναι κανείς μέλος μιας οικογένειας εμπεριέχει ορισμένες συλλογικές αξίες εκτός από τις ατομικές ιδιοτροπίες.

Μέσα από αυτήν την εκπαίδευση η οικογένεια αναπτύσσει την ταυτότητά της και την κουλτούρα της.

Oι γονείς παρουσιάζουν λιγότερη ένταση και κακή διάθεση, αφού τα γεύματα φαίνεται ότι προσφέρουν χρόνο και επαφή ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, και βοηθούν στο να νιώθουν τα μέλη ότι ανήκουν σε μια ομάδα όπως είναι η οικογένεια, ότι έχουν ένα σημείο αναφοράς.

Το τραπέζι μετατρέπεται σε έναν χώρο Επαφής και η ιεροτελεστία του φαγητού ξεκινάει! Άραγε τα οικογενειακά γεύματα είναι ευεργετικά για την σωματική και ψυχικής μας υγεία;

Τα οικογενειακά γεύματα είναι ευεργετικά γιατί μπορούν να προωθήσουν τις ισορροπημένες και ποικίλες διατροφικές συνήθειες των παιδιών και γιατί έχουν θετικές επιρροές σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε περισσότερες φορές με τους γονείς τους είναι πιο χαρούμενα, πιο υγιή, πιθανόν γιατί τρώνε πιο υγιεινά, παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν, να πιούν ή να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ναρκωτικά, εμφανίζουν λιγότερα ποσοστά παχυσαρκίας, έχουν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη και έχουν καλύτερες σχέσεις με τους γονείς και τα αδέρφιά τους. 

Emotional Therapy 4Moms - Positive Parenting

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
05/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
05/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
05/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
05/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι