Συμβουλές για τηλεργασία με παιδί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Λόγω του Covid-19 αρκετοί γονείς αναγκάζονται να εργαστούν από το σπίτι. 
Πόσο επηρεάζει όμως αυτό τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά. Με τα σχολεία κλειστά το πρόβλημα γίνετε εντονότερο. 

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε την ισορροπία που χρειάζεστε.

  1. Συζητήστε με το παιδί για αυτή την νέα πραγματικότητα και προσπαθήστε να θέσετε κάποιους κανόνες και όρια τα οποία θα πρέπει να τηρεί τόσο το παιδί όσο και εσείς. Μπορείτε να πείτε ότι θα πρέπει να δουλέψετε για τέσσερεις ώρες αλλά μετά θα μαγειρέψετε ή θα πάτε για ψώνια παρέα.
  2. Κάντε την επικοινωνία κατά την εργασία ένα σιωπηλό μυστικό παιχνίδι. Κανονίστε από πριν έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας με νοήματα. Αλληλοεπιδράστε με το παιδί χωρίς να μιλήσετε. πχ όταν πιάνω το αυτί μου σημαίνει ότι σε αγαπώ.
  3. Δώστε στο παιδί ένα κίνητρο ώστε να υπάρχει λόγος να κάνει υπομονή.  Όλα τα παιδιά θέλουν να περνούν χρόνο με όλη την οικογένεια. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το απόγευμα θα ήταν μια τέλεια ιδέα.
  4. Επιλέξτε νέα δημιουργικά παιχνίδια που εξάπτουν την φαντασία του παιδιού και το κρατούν απασχολημένο και χαλαρό για περισσότερη ώρα.
  5. Κανονίστε εάν είναι εφικτό με την εργασία σας, για μικρά και συχνά διαλείμματα, ώστε να επιβλέπετε το παιδί και να εξυπηρετείτε τις ανάγκες του.
  6. Δημιουργείστε έναν φανταστικό κόσμο όπου το παιδί είναι ενήλικας και εργάζεται μαζί σας. Ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, μια σελίδα χαρτί και ένα μολύβι είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Δώστε στο παιδί αρμοδιότητες όπως να κρατήσει τις σημειώσεις από μια συνομιλία. Θα περάσετε υπέροχα.
  7. Στην περίπτωση που το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ένα παιχνίδι κατασκευής είναι ιδανικό για να το κρατήσει απασχολημένο για ώρα. Δώστε ένα ακόμη κίνητρο στο παιδί. Μπορεί να ετοιμάσει κάτι που θα παίξετε αργότερα μαζί.

Δεν ξέρετε τί παιχνίδι να επιλέξετε; 

Στο Loot4kids θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων παιχνιδιών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καταλληλότερο παιχνίδι για το παιδί σας.

Γράψτε στα σχόλια τις δικές σας συμβουλές.

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

07/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
07/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
07/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
07/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
07/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι