Ενθαρρύνετε το παιδί σας για να γυμνάζεται περισσότερο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Υγεία

Περιγραφή

Σίγουρα όταν το παιδί μας αρχίζει να πηγαίνει σχολείο ο ελεύθερος του χρόνος αρχίζει να του μειώνεται για τις εξωσχολικές δραστηριότητες του. Όμως, η γυμναστική είναι ένα κομμάτι στην ζωή του που αξίζει να του δοθεί περισσότερη σημασία και να προσπαθούμε να το ωθούμε ώστε να γυμνάζεται τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.

Κάνοντας μια βόλτα.
Ένας απλός τρόπος που μπορούμε να το πετύχουμε αυτό είναι όταν έχουμε εξωτερική δουλειά να μην προτιμάμε το αμάξι και να το συνδυάζουμε με μια βόλτα από το πάρκο ή την παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα τρέξει, θα πηδήσει, θα σκαρφαλώσει κάτι το οποίο είναι ισάξιο της γυμναστικής.

Γίνεται το καλό παράδειγμα.
Το πρότυπο που επηρεάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα παιδιά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τα παιδιά μας αποκτούν συνήθειες με βάσει τις δικές μας, έτσι εάν έχουμε μια καλή διατροφή και γυμναζόμαστε και εμείς οι ίδιοι τα παιδιά το αντιγράφουν στην ζωή τους και τους γίνεται μια ρουτίνα στην ημέρα τελείως φυσιολογική.

Γυμναστείτε με το παιδί σας.
Κάνοντας γυμναστική λοιπόν και εσείς οι ίδιοι σας δίνεται η ευκαιρία να γυμναστείτε μαζί με το παιδί σας κανονίστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο θα μπορεί να γίνει και από τις δύο μεριές. Με αυτόν τον τρόπο θα το ευχαριστηθεί περισσότερο το χρόνο του για την γυμναστική και εσείς περνάτε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας κάνοντας ταυτόχρονα κάτι καλό και ενδιαφέρον για τον εαυτό σας.

Γυμναστική με το αγαπημένο άθλημα του.
Ρωτήστε το παιδί σας εάν υπάρχει κάποιο άθλημα που του αρέσει ή που θα ήθελε να δοκιμάσει. Όταν σας πει μην διστάσετε στιγμή και γράψτε το στον αντίστοιχο αθλητικό οργανισμό. Έτσι, η γυμναστική για το παιδί δεν θα αποτελεί αγγαρεία αλλά χρόνος που σπαταλάει για να κάνει κάτι που το «γεμίζει».

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι