Σήμερα έχουμε να σου παρουσιάσουμε ένα super εξωτικό φαγητό - στην πιο light εκδοχή του - με καταγωγή από τη μαγική Ισπανία!
Και φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από τη Paella, ένα πολύ εύκολο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο ιδιότροπους!

Για τα υλικά θα χρειαστείς:

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 60γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
  • 20 μύδια καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λουκάνικο τσορίθο ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κ. γλυκού σαφράν
  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 30γρ ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 1/2 κ. σούπας πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από 1 lime
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο σοτάρεις τις γαρίδες για 4-5 λεπτά (πριν το σοτάρισμά καλό είναι να προσθέτεις και λίγο αλατάκι & πιπεράκι). Ύστερα τις τοποθετείς σ’ ένα πιάτο. Προσθέτεις το τσορίθο στο τηγάνι και το μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει, μετά το βάζεις μαζί με τις γαρίδες. Τέλος, σοτάρεις και το κοτόπουλο από 2 λεπτά για κάθε πλευρά του, προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύεις καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτεις τη ντομάτα και το σαφράν, αφήνεις για 1 λεπτό και προσθέτεις 1/2 κ. γλυκού ακόμη αλάτι, το ρύζι, το κρασί και τον ζωμό. Κάλυψε το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 25 λεπτά.

Πρόσθεσε τις γαρίδες, το τσορίθο, τα μύδια και τα φασόλια, κάλυψε και πάλι το τηγάνι και άφησέ τα σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Τέλος, αφαίρεσε από το μάτι και ρίξε τις πιπεριές και λίγο ξύσμα από lime.

Buen provecho!!!