Μετά από περιόδους που η κατανάλωση κρέατος είναι πολύ αυξημένη, καλό είναι οι επόμενες ημέρες να έχουν έναν «εξισορροπητικό» ρόλο!
Έτσι, προτείνεται να επιλέξουμε κάποιο όσπριο ή λαδερό ή και λαχανικά στο κυρίως γεύμα μας!
Κι αν η σαλάτα σε πολλούς μπορεί να φαίνεται λιγάκι βαρετή, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να εντάξουμε τα λαχανικά σε περισσότερα γεύματα καθημερινά!
Μία πολύ έξυπνη ιδέα είναι oι σούπες λαχανικών!
Βοηθούν ιδιαίτερα στην αποτοξίνωση και την επαναφορά του σώματος, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητά σε νερό και αντιοξειδωτικά στοιχεία!
Και, φυσικά, έχουμε να σου προτείνουμε μία πολύ γευστική χορτόσουπα γι’ αυτή την εβδομάδα, που μπορείς να τη φτιάξεις στο πι και φι και να την απολαύσει όλη η οικογένεια!
Υλικά (4 μερίδες):
- 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
- Σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 καρότα (καρέ)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Σέλινο
- αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε νεράκι μέχρι να τα καλύψουμε!
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε!
- Σερβίρουμε τη σούπα μας προσθέτοντας λίγο χυμό λεμόνι στο τέλος!
Οι σούπες αποτελούν ιδανικό γεύμα για να μας ζεστάνουν τις κρύες μέρες του χειμώνα ενώ ταυτόχρονα αποτελούν πολύ ελαφριά επιλογή για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους!