Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουμε μπέι ήδη σε εορταστική τροχιά, δεν λείπουν από τα περισσότερα σπίτια τα γλυκά και οι σοκολάτες σε καθημερινή βάση!

Σήμερα θα σας προτείνουμε ένα κέικ χωρίς καθόλου ζάχαρη αλλά ούτε και μέλι, κατάλληλο ακόμη και για μωρά κάτω του έτους, που θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα υγιεινό σνακ ή και γλύκισμα να προσφέρουμε στα παιδιά μας και να αποφύγουμε έστω και προσωρινά τη ζάχαρη! Το κέικ γλυκαίνεται από τα αποξηραμένα φρούτα και είναι πραγματικά γευστικό και αρωματικό!

Υλικά:
1 μεγάλο μήλο
1 φλυτζάνι σταφίδες βιολογικές
½ φλυτζάνι αποξηραμένα σύκα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κανέλα
4 κ.γ. baking powder βιολογικό χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι αλεύρι ντίνκελ 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βράζουμε το μήλο στον ατμό και το χτυμάμε μαζί με τις σταφίδες και τα σύκα στο μούλτι. Βράζουμε το λάδι μαζί με τον πολτό των φρούτων και την κανέλα και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι και το baking. Ψήνουμε σε μικρό ταψάκι για περίπου 30 λεπτα.
Το κέικ δεν φουσκώνει πολύ είναι όμως μαλακό και γευστικό, ό,τι πρεπει ακόμη και για πολύ μικρά παιδάκια. Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, cranberries κλπ. 

Καλή απόλαυση!