Έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές και ψάχνεις κάτι διαφορετικό & δημιουργικό να δοκιμάσεις στην κουζίνα;
Το ήξερες πως μπορείς να φτιάξεις ζύμη πίτσας από κουνουπίδι; Κι όμως, είναι μια super εύκολη, γρήγορη και ελαφριά low-carb εκδοχή της κλασικής πίτσας!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς:
Υλικά (2 μερίδες):
- 250γρ κουνουπίδι
- 1 αυγό
- 30γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 80γρ αλεύρι αμυγδάλου
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Κόβουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι και τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Θερμαίνουμε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια, όταν κρυώσει, το μεταφέρουμε σε στεγνή πετσέτα και το στύβουμε απαλά ώστε να διώξουμε την υγρασία του!
- Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο αλεσμένο κουνουπίδι ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το αλεύρι αμυγδάλου. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ομογενοποιούμε με τα χέρια μας.
- Απλώνουμε το μίγμα σε 2 μερίδες πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να «ροδίσουν» οι ζύμες.Τέλος προσθέτουμε το topping της αρεσκείας μας, όπως μοτσαρέλα , τοματίνια και ελιές ή πέστο βασιλικού με καπνιστό σολομό. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη κι έτοιμο!
Καλή όρεξη!!!