Θωρακίστε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Υγεία / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Μπαίνουμε σε μια εποχή του έτους που οι ιώσεις και τα κρυολογήματα βρίσκονται στην καθημερινότητα των παιδιών. Κι ειδικά τώρα στην εποχή του Covid-19 πρέπει να προσέχετε τα καμάρια σας ακόμα περισσότερο. Έτσι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος είναι ύψιστης σημασίας.

Σίγουρα θα γνωρίζεις πως οι πιθανότητες να νοσήσουν τα καμάρια μας είναι περισσότερες από τους ενήλικες, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής τους σε χώρους με πολλά μικρόβια! Όμως η πλήρης κι ισορροπημένη διατροφή, ο καλός ύπνος και η άσκηση είναι η βάση για την καλή υγεία τους.

Τι επιβάλλεται να προσέξεις στη διατροφή του
Είναι μείζονος σημασίας να έχεις φροντίσει ώστε το παιδί σου να αναπτύξει ένα δυνατό αμυντικό σύστημα, μιας κι αυτό είναι που θα το προστατέψει από συχνές αρρώστιες και κρυολογήματα. Η αρχή γίνεται με την ισορροπημένη διατροφή, λαμβάνοντας τις απαραίτητες βιταμίνες από όλες τις ομάδες τροφίμων. Δύσκολο θα μου πεις αγαπητέ συντάκτη, μιας και τα παιδιά δεν τρελαίνονται για αυτό που λέμε… υγιεινή διατροφή. Εμείς όμως είμαστε εδώ να σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να πετύχεις το στόχο σου.

Κάντο να συμπαθήσει τα φρούτα και τα λαχανικά
Θέλει τόλμη και πειραματισμό! Καθημερινά βάλε στο τραπέζι διαφορετικά φρούτα και λαχανικά για να μην βαριέται τις γεύσεις τους, αλλά και να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Γνωρίζεις άλλωστε πως τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και οι φυτικές ίνες των φρούτων και των λαχανικών είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση για την καλή υγεία του εντέρου του, το ανοσοποιητικό του, το νευρικό του σύστημα κ.ο.κ.

Ποιοτικό κρέας!
Να μας συγχωρέσουν οι vegan της παρέας, αλλά το κρέας προσφέρει υψηλής ποιότητας, ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη στα παιδιά, με τα εννέα πολύτιμα αμινοξέα, η οποία είναι σημαντική αφού χάρη σε αυτή δημιουργούνται τα κύτταρα, οι ορμόνες, τα αντισώματα, το δέρμα, η τρίχα, τα κόκαλα, τα δόντια, ο ιστός, οι μυς κ.ο.κ. Φρόντισε το κόκκινο κρέας να βρίσκεται στη διατροφή του δυο φορές την εβδομάδα και το άσπρο μία.

Δύσκολη αποστολή τα όσπρια
Αν μπορείς να θυμηθείς την εποχή που κι εσύ ήσουν παιδί, σίγουρα δεν πέταγες την σκούφια σου από χαρά κάθε φορά που το γεύμα σου είχε όσπρια. Οπότε γιατί να χαίρεται και το παιδί σου; Όμως όπως σου έλεγε κι εσένα η μητέρα σου, ένας παιδικός οργανισμός έχει ανάγκη την πρωτεΐνη τους, τις φυτικές τους ίνες και το σίδηρο που του προσφέρουν και το γεμίζουν με ενέργεια. Αν δεν του αρέσουν οι φακές ή η φασολάδα σε μορφή σούπας, δοκιμάστε να τα βράσετε και να τα προσθέσετε στη σαλάτα του ή σε μορφή πουρέ, 2-3 φορές την εβδομάδα.

Βρες το ψάρι που του αρέσει
Ο φώσφορος και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που συναντάμε στα λιπαρά ψάρια δεν γίνεται να λείπουν από τη διατροφή του, καθώς κάνουν καλό στην καρδιά, το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την όραση. Εδώ ο πειραματισμός χρειάζεται για να βρεις τι του ταιριάζει στους γευστικούς του κάλυκες.

Δυναμώστε τα κόκαλά του με γαλακτοκομικά
Το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι άκρως απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των οστών του. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσετε το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί να υπάρχουν καθημερινά στο πιάτο και το ποτήρι του.

Σωματική άσκηση
Ψάξε μέσα στο Time4Kids και βρες δραστηριότητες – παιχνίδια που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου, οι οποίες και ποιοτικό χρόνο θα σας προσφέρουν, αλλά και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του. Γενικότερα να έχεις κατά νου, πως μία ήπιας ή έντονης μορφής άσκηση για μία ώρα κάθε μέρα, είναι ιδανική!

Νάνι time!
Επαρκής ύπνος! Σύμφωνα με μελέτες, η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες προσβολής του οργανισμού από ιώσεις. Τα βρέφη χρειάζονται τουλάχιστον 14 ώρες ύπνου την ημέρα. Τα παιδιά από 3 ετών χρειάζονται περίπου 8 με 10 ώρες.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
27/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
27/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
27/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
27/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι