Ένα από τα πράγματα που ξετρελαίνεται κάθε παιδί να κάνει ή να βλέπει είναι τα πειράματα.
Γι’ αυτό το λόγο σας έχουμε παρακάτω 6 πολύ εύκολα και οικονομικά πειράματα που μπορείτε να κάνετε μαζί του, χωρίς κανένα κίνδυνο, και να το εντυπωσιάσετε.

Πυραυλάκια από τσάι
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα φακελάκι τσαγιού
  • Σπίρτα ή αναπτήρα
  • Ένα δίσκο ανθεκτικό στη φωτιά

Εκτέλεση: Αδειάστε το φακελάκι του τσαγιού από την μια μεριά αφού την κόψετε με προσοχή. Ύστερα μετατρέψτε το φακελάκι σε κύλινδρο και τοποθετήστε το μέσα σε ένα δίσκο ή ένα πιάτο. Ανάψτε φωτιά στην κορυφή του και δείτε το να γίνεται πύραυλος.

Πως ψαρεύουμε παγάκια
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα μπολ με νερό
  • Μερικά παγάκια
  • Λίγο αλάτι
  • Νήμα

Εκτέλεση: Τοποθετήστε στο νερό που βρίσκεται στο μπολ ένα παγάκι. Έπειτα, πάρτε το νήμα και ακουμπήστε τη μέση του στη μια μεριά από το παγάκι συνεχίζοντας να κρατάτε τις άκρες του. Ρίξτε λίγο αλάτι στο παγάκι και περιμένετε περίπου 10 λεπτά. Σηκώστε το παγάκι με το νήμα.

Έκρηξη ηφαιστείου 
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Μαγειρική σόδα
  • Κόκκινο χρώμα
  • Νερό
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • Ξύδι
  • Πλαστελίνη

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα δίσκο την πλαστελίνη και χτίστε την με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει με ηφαίστειο. Αφού φτιάξετε το ηφαίστειο τοποθετήστε στο άνοιγμα που έχετε αφήσει για κρατήρα το χρώμα, την σόδα, και το νερό. Επίσης, προσθέστε και το σαπούνι. Μόλις το κάνετε αυτό πάρτε το ξύδι και ρίξτε το στο μείγμα. Χαρείτε την έκρηξη που δημιουργήσατε.

Μπαλόνια που φουσκώνουν μόνα τους
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Μερικά μπαλόνια
  • Άδεια μπουκάλια του 1,5 λίτρου
  • Ένα χωνί
  • Ξύδι
  • Μαγειρική σόδα

Εκτέλεση: Ρίξτε μέσα στο μπουκάλι το ξύδι έτσι ώστε να καλύψει το 1/3 του. Μετά, με την βοήθεια ενός χωνιού βάλτε στο κάθε μπαλόνι από δύο με τρεις κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. Πάρτε το μπαλόνι και τοποθετήστε το στο στόμιο του μπουκαλιού. Το ξύδι θα αντιδράσει με την σόδα και έτσι θα μπορέσετε να φουσκώσετε τα μπαλόνια. 

Μαλακώστε το αβγό
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 αβγό
  • 1 γυάλινο βάζο
  • Ξύδι

Εκτέλεση: Πάρτε το βάζο και τοποθετήστε μέσα το αβγό έπειτα βάλτε του ξύδι έως ότου το καλύψει. Αφήστε το στην άκρη για 5 – 6 ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος θα δείτε ότι το αβγό έχει  μαλακώσει και το τσόφλι του είναι ανύπαρκτο.

Υγρά που δεν αναμειγνύονται
Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Χυμό
  • Φυτικό λάδι
  • Αλκοόλ
  • Διαφανές δοχείο

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα δοχείο τον χυμό, μετά αρχίστε να προσθέτετε στο δοχείο το λάδι σιγά σιγά, γλείφοντας τα τοιχώματα του. Επαναλάβετε με το αλκοόλ. Θα δείτε ότι τα υγρά θα παραμείνουν χωριστά.