Ποιος είπε ότι δεν χωράει σ’ ένα πρόγραμμα διατροφής ένα πλούσιο brunch;
Τα pancakes είναι από τα πιο δημοφιλή και λαχταριστά πιάτα που επιλέγουμε σε τέτοιες περιπτώσεις - και σήμερα σου προτείνουμε μία από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για να δοκιμάσεις!

“Pancakes καρότου  με σιρόπι σφενδάμου και ξηρούς καρπούς!”

Υλικά (8-10 pancakes):

  • 2 μεσαία καρότα
  • 150γρ νιφάδες βρόμης
  • 150ml φυτικό ρόφημα βρόμης
  • 1 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγη κανέλλα, κουρκουμάς και τζίντζερ
  • Για το topping: σιρόπι σφενδάμου και μιξ τριμμένων ξηρών καρπών (π.χ. καρύδια ή φιλέ αμυγδάλου) 

Εκτέλεση:

  • Τρίβουμε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία, tοποθετούμε με μία κουτάλα  λίγο από το μίγμα και απλώνουμε με απαλές κινήσεις.
  • Ψήνουμε για 1 λεπτό και ύστερα αναποδογυρίζουμε τo pancake μας για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (1 λεπτόακόμη)!
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Για το τέλος, γαρνίρουμε με το σιρόπι σφενδάμου και τους ξηρούς καρπούς!

Καλή απόλαυση!