Κάτω απ'την γέφυρα

Ζαΐμη και Γιαννόπουλου, Πειραιάς 185 47 | 2104816200

Περιγραφή

Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα είναι ένας πολυχώρος θεάτρου και πολιτισμού στον Πειραιά, που φιλοξενεί κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, προσφέροντας στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Είναι εξάλλου το μοναδικό θέατρο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή, 17 χρόνια πριν, ο Νίκος Δαφνής βρήκε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο «κάτω από τη γέφυρα», στα θεμέλια της οδογέφυρας, που βρίσκεται στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού του Νέου Φαλήρου, και έχτισε με προσωπική δουλειά και όραμα το θέατρο του, του οποίου ηγείται και πνευματικά έκτοτε, επιλέγοντας τις παραγωγές και τους συνεργάτες του, με σκοπό να μείνει κοντά στη λαϊκή κουλτούρα της περιοχής.

Ήδη στα 17 χρόνια της λειτουργίας του το θέατρο έχει ταυτίσει το όνομα του με αξιόλογες και προσεγμένες παραγωγές και παραστάσεις, με μια ρεαλιστική και ενθουσιώδη προσέγγιση στην Τέχνη, και μια εξαιρετικά σημαντική παιδική σκηνή που έχει το πιστό κοινό της που παρακολουθεί ανελλιπώς τις καλοδουλεμένες παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρονιά.

Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα μπορεί να φιλοξενήσει 180 άτομα, και αποτελείται από την «κεντρική» σκηνή, την παιδική - εφηβική σκηνή, τον «Πίσω χώρο» και το φουαγιέ, που λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των θεατών – επισκεπτών, αλλά και ως «σκηνή» για παραστάσεις χορού, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, προσφέροντας στέγη σε νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν το πόνημα τους.

Πάντα με προσιτό εισιτήριο και ευαισθησία απέναντι στις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους του Πειραιά αλλά και των Αθηνών που επιζητούν και αποζητούν έργα ποιότητας. Το θέατρο έχει ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πρόσβαση για ΑμεΑ, και θέσεις παρκινγκ για τους θεατές του.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ακόμα

Κρατάς Μυστικό; l Θέατρο Κάτω απ'την γέφυρα
EVENT
Ο μάγος του Οζ
EVENT

Τι προσφέρει ο χώρος

Φιλικός για οικογένειες Φιλικός για οικογένειες
Ενδύκνειται για ΑΜΕΑΚατάλληλο για ΑΜΕΑ

Στοιχεία επιχείρησης

Τοποθεσία

Ζαΐμη και Γιαννόπουλου, Πειραιάς 185 47
Πλοήγηση στη Google